Τελευταίοι σπασμοί του παλαιού καθεστώτος
Την ύστατη μάχη για να "δικαιώσουν" τη μνημονιακή πολιτική που επέβαλαν την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, να επιβιώσουν πολιτικά δίνουν ευρωπαϊκές και εγχώριες πολιτικές δυνάμεις και κύκλοι, καθώς πλησιάζει η ώρα της συμφωνίας με τους δανειστές, που θα επέτρεπε στη χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο και να ανασυνταχθεί.
Υπουργοί Οικονομικών εμφανίστηκαν ουδόλως αρνητικοί προς την Ελλάδα στη χθεσινή σύσκεψη του Eurogroup, απρόθυμοι να διακρίνουν την πρόοδο στη διαπραγμάτευση για την οποία μιλούν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Παράλληλα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή πολεμούν σθεναρά κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να συμμαζέψει την κατάσταση, να προβάλει αντίσταση στους δανειστές και να αναπτύξει πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τη μνημονιακή πεπατημένη. Απροκάλυπτα, όπως οι κ. Γεωργιάδης και Λοβέρδος που υπηρετούν το σχέδιο επιβίωσης των αρχηγών τους, όχι μόνο υπεραμύνονται της πολιτικής Σόιμπλε, αλλά φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν και απειλές περί Grexit. Για "πέμπτη φάλαγγα" μίλησε ο Π. Λαφαζάνης, για "εξοπλισμό των δανειστών" ο Ν. Βούτσης.

* Απροκάλυπτη στήριξη των δανειστών και των μνημονιακών πολιτικών από Γεωργιάδη (Ν.Δ.) και Λοβέρδο (ΠΑΣΟΚ) στη Βουλή * Η Ν.Δ. συντάσσεται με τον Βέμπερ που απειλεί με Grexit