Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Ιατρικό Δίκαιο στην Πράξη, 10-11 Ιουλίου, Νάξος

Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου – Νομικό Φροντιστήριο «Περί Δικαίου» - www.iatrikodikaio.com

Για πρώτη φορά, ένα συνέδριο που ξεφεύγει από την θεωρία και εξετάζει το Ιατρικό Δίκαιο όπως είναι στην πραγματικότητα, μέσα από αντιπαράθεση (Θέση – Αντίθεση) επί πραγματικών δικαστικών υποθέσεων. Ομιλητές είναι προσωπικότητες γνωστές για την εμπειρία τους σε υποθέσεις ιατρικής ευθύνης.

Το “Ιατρικό Δίκαιο στην Πράξη” είναι ένα συνέδριο, που θα γίνει στη Νάξο, στο Συνεδριακό Κέντρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Ενετικό Κάστρο, 10 και 11 Ιουλίου 2015. Απευθύνεται σε νομικούς και ιατρούς με σκοπό να συνδράμει στα καθημερινά νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πρώτοι κατά την ανάληψη υποθέσεων ιατρικής ευθύνης, οι τελευταίοι κατά την ιατρική τους πρακτική.  
Διοργανώνεται από το Δικηγορικό Σύλλογο Νάξου, το Νομικό Φροντιστήριο ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ και την ιστοσελίδα www.iatrikodikaio.com.
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει γεύμα, ξεναγήσεις, εκδρομή συνοδών, παράλληλες   δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλα διαλείμματα ώστε ομιλητές και ακροατές να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα δίκτυο επαφών μέσα στα παραδοσιακά σοκάκια και δίπλα στις πασίγνωστες παραλίες της Νάξου.

Η τεχνική του Ιατρικού Δικαίου από τους πιο έμπειρους στην πράξη
Με το πέρας του «ιατρικονομικού» αυτού «φροντιστηρίου», ο συμμετέχων δικηγόρος θα γνωρίζει α) τεχνικούς ψυχιατρικούς και ιατρικούς όρους β) ποιες είναι οι σημαντικές διατάξεις και νόμιμες βάσεις της αγωγής ιατρικής ευθύνης ή β) ποιους αμυντικούς ισχυρισμούς να επικαλεστεί και γ) πως εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις από τα ελληνικά δικαστήρια και πειθαρχικά ιατρικά όργανα.
Πρόληψη από Ιατρική Ευθύνη στην καθημερινή πρακτική.
Με το πέρας του «ιατρικονομικού» αυτού «φροντιστηρίου», ο συμμετέχων ιατρός θα λάβει χρήσιμες πληροφορίες για το α) πως πρέπει να δράσει προληπτικά ώστε να καλυφθεί πίσω από το γράμμα του νόμου σε ζητήματα αστικής ή ποινικής ιατρικής ευθύνης β) πώς να εξασφαλίσει διοικητικές άδειες για τεχνικές και μηχανήματα και γ) τι επιτρέπεται και τι όχι κατά την άσκηση και διαφήμιση του επαγγέλματός του. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το seminar.iatrikodikaio.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !