Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Θ. Πετράκος: ''Βόμβες μεγατόνων'' οι καταγγελίες του Σ. Βαλυράκη για τη Siemens (βίντεο)


«Βόμβες μεγατόνων» χαρακτήρισε τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Μεταφορών και υπουργού Δημοσίας Τάξης κυβερνήσεων από το 1981 έως και το 1996 και πρώην προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, Σ. Βαλυράκη ο Θ. Πετράκος.

«Βόμβες μεγατόνων» χαρακτήρισε τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Μεταφορών και υπουργού Δημοσίας Τάξης κυβερνήσεων από το 1981 έως και το 1996 και πρώην προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, Σ. Βαλυράκη, καθώς, όπως κατήγγειλε «τμήμα της Siemens είναι εγκληματική οργάνωση και δεν δέχθηκαν οι προηγούμενες συνθέσεις της Βουλής να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ ήταν σαφές ότι  το 10% πήγαινε σε μίζες, 8 σε φυσικά πρόσωπα και 2 στα πολιτικά κόμματα". Ο Θ. Πετράκος τόνισε ότι συμφωνεί με τον κ. Βαλυράκη ο οποίος με σαφήνεια υποστήριξε "ότι ένας από τους παράγοντες της κρίσης ήταν και η εκτεταμένη διαφθορά τα προηγούμενα χρόνια."Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα των καταγγελιών του Σ. αλυράκη θες στην επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens το οποίο «δεν ακούστηκε» στα κανάλια, αφού πρωτοστάτησαν ως θέμα οι προσβολές του κ. Μεϊμαράκη, έναντι της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
«Είχαμε τεκμηριώσει ως επιτροπή ότι ένα κομμάτι της Siemens λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση (ναι, καλά διαβάζετε, είπε «εγκληματική οργάνωση») και μάλιστα είχαμε τεκμηριώσει ότι το 10% του χρήματος από τις δουλειές της στην Ελλάδα, πήγαιναν σε μαύρο χρήμα και συγκεκριμένα σε πολιτικό προσωπικό. Είχαμε επίσης τεκμηριώσει ότι το 8% πήγαινε σε φυσικά πρόσωπα και το 2% σε πολιτικά κόμματα. Είχαμε κάποιες θετικές ψήφους για να κάνουμε παραπομπές, αλλά δυστυχώς όχι αρκετές».
Κατερίνα Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !