Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας άλλαξε ήδη το παιχνίδι στην Ευρώπη. Η ιστορική μοίρα δεν δίνει άλλη επιλογή παρά να το κερδίσει.-

Τα ψέματα τελειώνουν …
Από την επομένη των εκλογών η παράγκα των Βρυξελλών άρχισε να μαθαίνει αυτό που προεκλογικά χλεύασε και η ίδια και οι εδώ εμπορικοί της αντιπρόσωποι…
Τον πεντοζάλη με ζάλη … 

 Φάνηκε τρεις μέρες μετά τις εκλογές, στη ζαλάδα του Σουλτς που ήρθε στην Αθήνα, με τον αέρα του «αφεντικού» και άκουσε τον Τσίπρα να του λέει «το πρόγραμμά σας  απέτυχε«… 
Και λίγες μέρες μετά, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκλεινε κατάμουτρα το τηλέφωνο στον Ντράγκι  και στη γενικευμένη, και μέχρι τότε αδιατάρακτη αυθάδεια των δανειστών…  

Φάνηκε επίσης με τη σκοτοδίνη του Ντάισελμπλουμ, σ΄εκείνη την εμβληματική στιγμή, όταν ο Βαρουφάκης του είπε on kamera τέρμα η τρόικα στην Αθήνα και έπαθε ντελίριο ο πλανήτης …

Πέντε μήνες τώρα το κάλεσμα της ιστορίας έχει φέρει ήδη τα πάνω κάτω στη διεθνή πολιτική σκακιέρα. Το ελληνικό ζήτημα έγινε παγκόσμιο. Οι αντιθέσεις στο ευρωπαϊκό σκηνικό εξερράγησαν. 

Η ενδογερμανική κρίση αποκαλύφθηκε και απειλεί την ίδια την πολιτική υπόσταση της Μέρκελ. 

Οι  αμερικανογερμανικές σχέσεις καθορίζονται εν πολλοίς από τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Ελλάδα. 

Η πολυδιάστατη πολιτική με τα ανοίγματα στον Πούτιν και η ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στους ηγέτες των BRICS, να συζητιέται σε όλο τον πλανήτη, έδωσε στη χώρα παγκόσμια εμβέλεια και στη Δημοκρατία το χώρο που της στέρησε η μνημονιακή λαίλαπα.
 
Η ελληνική κυβέρνηση έχει προκαλέσει ήδη την πρώτη μεγάλη ανατροπή
Να ομολογείται πλέον από  όλους, η αποτυχία του πιο άγριου,μισανθρωπικού και εγκληματικού νεοφιλελεύθερου μοντέλου που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη.

 Όσο είχαμε τους βολικούς εθελόδουλους του μνημονίου, οι παραδοχές ότι η Ελλάδα βυθίστηκε στην καταστροφή για να σωθούν κατά κύριο λόγο οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες, αντιμετωπίζονταν σαν αντιμνημονιακή αίρεση. 

Τώρα είναι στην αιχμή των αναλύσεων σε όλα τα ξένα ΜΜΕ.

Οι επισημάνσεις  ότι από το δάνειο-μαμούθ των 300 και πλέον δισ. για το οποίο επαίρονταν ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ, ελάχιστα διατέθηκαν στην ελληνική οικονομία, αποκρούονταν σαν αριστερή εμμονή. Τώρα είναι η επωδός όλων.

Οι θεμελιωμένες καταγγελίες, ότι το ΔΝΤ παρανόμησε με την Ελλάδα, επιστρέφονταν σαν ιδεοληπτικές. Τώρα η Λαγκάρντ που παίζει το κεφάλι της, λόγων εκλογών, έχει διατάξει ΕΔΕ για τον Τόσμεν.

Οι τεκμηριωμένες αναλύσεις από την προεκλογική περίοδο του 12 – οπότε και πρωτοξεκίνησε η τρομοκρατική προπαγάνδα για το κόμμα της δραχμής,που συνεχίζεται μέχρι σήμερα- ότι ένα grexit θα προκαλούσε  μεγαλύτερη ζημιά σε όλο το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σύστημα, χλευάζονταν σαν αφελείς.  
Τώρα διατυπώνονται από το  σύνολο των ηγετών του κόσμου.

Όταν φτάνει το spiegel να βγαίνει στο συγκλονιστικό εξώφυλλό του, με σκηνές Αποκάλυψης σε περίπτωση που γκρεμιστεί η Ελλάδα,  ή η συντηρητική  Daily Telegraph, να κάνει λόγο για τους «φύλακες της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που προκαλούν εσκεμμένα ένα bankrun, θέτοντας σε κίνδυνο το σύστημα της Ευρώπης και αναγκάζοντας την Ελλάδα να γονατίσει», με τον αρθρογράφο να επισημαίνει ότι « σπάνια στη σύγχρονη εποχή έχουμε γίνει μάρτυρες παρόμοιων γεγονότων και κακών αποφάσεων από εκείνους που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα και που έθεσαν τη θεμέλια λίθο για το δυτικό κόσμο», τότε κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει εκεί έξω ε ;

“Ολα αυτά  τα προκάλεσε η Ελλάδα με τη στάση της και τη στρατηγική της.

Ο πεντοζάλης βλέπετε… 

Που πήρε το όνομά του από τον πέμπτο ζάλο (δηλαδή βήμα ), όπως αποκαλούσαν την πέμπτη κατά σειρά ελπίδα των Κρητικών για απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. 

Και οι δανειστές επιμένουν για την πέμπτη αξιολόγηση, υπενθυμίζεται…

Είναι καθαρά πολεμικός χορός, διαβάζουμε στο σχετικό λήμμα και διαδηλώνει λέει τον ξεσηκωμό, τη λεβεντιά, τον ηρωισμό καιτην ελπίδα.

Ο Τσίπρας άλλαξε ήδη το παιχνίδι στην Ευρώπη. Η ιστορική μοίρα δεν δίνει άλλη επιλογή παρά να το κερδίσει.-

1 σχόλιο:

 1. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ
  «ΜΕΙΡΑΚΙΟΝ»
  Εκβιάζεις και απειλείς δημοψήφισμα ?
  Και ποιο θα είναι θέμα?
  *Μέσα ή έξω από το ευρώ ή , αν καταλάβαμε πόσο ..κολοκύθα είσαι?
  *Έπεσαν οι μάσκες.
  Η ανικανότητα χειρισμών και η ανεκπλήρωτη, εκ των πραγμάτων, υποσχεσιολογία τους, οδηγούν την Ελλάδα σε διχασμό και νέες περιπέτειες. Ο πολυπόθητος ‘’τρίτος γύρος’’ ρεβανσισμού και αιματοκυλίσματος, που τόσο έντεχνα και μισερά είχαν επί χρόνια προετοιμάσει παίρνει ‘’σάρκα και οστά’’.
  Είναι παιδιά –απόγονοι φονικού και εμφυλιακού DNA , που χρόνια εξέθρεψαν στο αρρωστημένο και μετεμφυλιακό μυαλό τους, ένα νοσηρό τοπίο εκδίκησης και προσωπικής ρεβανσιστικής ‘’ικανοποίησης’’. Σκοτώνουν από κόμπλεξ και καταστρέφουν από μίσος.
  *Τι άραγε ζητούν σήμερα?
  Ένα δημοψήφισμα ΑΠΑΤΗ!!! από τον Ελληνικό λαό.
  Ποιος έδωσε, όλες αυτές τις πρωτόγνωρες και ανήκουστες υποσχέσεις?
  *Ποιος υπεσχέθη, μείωση του χρέους και τόσες μα τόσες άλλες αντιμνημονιακές ‘’θεωρίες’’ που με αυτές έκαψαν την Ελλάδα, κατέστρεψαν την οικονομία και ΕΚΛΕΨΑΝ την εξουσία?
  *Τι θα ζητήσουν από το λαό?
  ΑΝ(!) συμφωνεί με τους ευρωπαίους συνεταίρους σε όσα ζητούν να εφαρμόσουμε προκειμένου να μη πάνε ΧΑΜΕΝΑ(αλλά παυλόπουλο), όλα τα χρήματα που θα δοθούν και θα ΑΥΞΗΣΟΥΝ το χρέος?
  *Θα ζητήσουν από το λαό,
  τα χρήματα των λαών της Ευρώπης για να εφαρμόσουν και εγκαταστήσουν το κρυφο-σταλινικό τους ένστικτο της εκδίκησης?
  *Ποιος Σόρος,
  ποιος Καμμένος,
  ποιος Τσίπρας ,
  ποιος ..τυχάρπαστος φοροφυγάς θα γίνει ΔΙΣ… εκατομμυριούχος από τη σίγουρη υποτίμηση και υποβάθμιση στη δραχμή και ταυτόχρονα θα καταστραφεί η Ελλάδα μας από την έχθρα όλης της ενωμένης ΠΛΗΝ ΗΜΩΝ Ευρώπης?
  *Κύριε Τσίπρα
  *Οι στιγμές και οι ευθύνες είναι ιστορικές και μοναδικές για την πατρίδα μας.
  Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ζει ακόμη στη μνήμη πολλών, αλλά δυστυχώς έχει ριζώσει στη ψυχή σας που είναι γεμάτη μίσος για εκδίκηση
  *Ποιος είσαι και πως βρέθηκες σε αυτή τη θέση?
  *Είναι αλήθεια ότι είσαι ο άνθρωπος, που δεν έχει καμιά σχέση με την αληθινή ζωή, τη ζωή του μέσου Έλληνα, τη ζωή ανθρώπων του μεροκάματου και του έντιμου ιδρώτα?
  *Πως ‘’έγινες’’ αριστερίζων, από αντίδραση στα πολλά και εύκολα εκατομμύρια, που απέκτησε ο πατέρας σου από την χουντοσυνεργασία και την παραεκκλησιαστική εκμετάλλευση, του οβολού των πτωχών και απελπισμένων θρησκόληπτων?
  *Δεν έχεις δουλέψει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ! στην ψεύτικη και επιτηδευμένη ζωή σου, σαν γιος εκατομμυριούχου συνεργάτη της ‘’εθνοσωτηρίου’’ Απριλιανής κατάρας. Ένοιωσες ποτέ ,οργή, μίσος , αηδία για τα πολλά χρήματα που απέκτησε η οικογένειά σου από την εκμετάλλευση του δόγματος ‘’εξορίστων κομμουνιστών θυμάτων’’, σε πολλά νησιά και άλλους μαρτυρικούς τόπους, μιας ακόμη ελληνικής τραγωδίας?
  * Όταν δηλαδή εσείς ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΤΕ, οι άλλοι πραγματικοί σύντροφοι ‘’έπιναν ‘’ το αίμα τους ή το κάτουρό τους για να ξεδιψάσουν, και τα παιδιά πέθαιναν στις γωνιές του δρόμου νηστικά και κυνηγημένα από το χαφιεδότσουρμο !!!
  Κύριε Τσίπρα
  *Απορώ με το θράσος σου, για να μη πω για το μέγεθος της προδοσίας σου και της αναισθησίας σου, στον τίμιο αγώνα τόσων αγωνιστών, που πέθαναν για τις ιδέες τους και την Ελλάδα.
  *Τελικά ΕΧΟΥΝ δίκιο, όσοι υποστηρίζουν, ότι οι ηγεσίες της ‘’αριστεράς’’ ήταν πάντα πρακτορικά κελεύσματα του κεφαλαίου και του κατεστημένου.
  *Είσαστε, ένα αρρωστημένο συνονθύλευμα που ΠΡΕΠΕΙ τάχιστα να σας εκδιώξουμε πριν ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΞΑΝΑ την πατρίδα μας.
  Ντροπή σας απάτριδες σταλινοπροβοκάτορες.
  ΥΓ.
  Γνωρίζεις το τέλος του Ιούδα????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !