Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Αυτή είναι η απάντηση του ESM μεταφρασμένη

Το ThePressProject παρουσιάζει την ανεπίσημη μετάφραση της απάντησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στο ελληνικό αίτημα για τριετές δάνειο.
 Κύριο Πιέρ Μοσκοβισί.
Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνειακών

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κύριο Μάριο Ντράγκι
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αγαπητέ κύριε επίτροπε,
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Στις 8 Ιουλίου 2015 η Ελληνική Κυβέρνηση υπέβαλε ένα αίτημα για να λάβει στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) υπό τη μορφή δανείου.

Μετά την παραλαβή του προαναφερθέντος αιτήματος και βάσει του άρθρου 13(1) της Συνθήκης του ΕΜΣ  σε συνδυασμό με το άρθρο 2 των κατευθυντήριων γραμμών του  ΕΜΣ για την παροχή δανείων με την ιδιότητά μου ως προέδρου του Συμβουλίου Διοικητών του ΕΜ αναθέτω διά της παρούσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, τις ακόλουθες εργασίες:
  • α) να εκτιμήσουν την πιθανότητα κινδύνου για την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της ή των χωρών μελών της,
  • β) να εκτιμήσουν, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και
  • γ) να εκτιμήσουν τις πραγματικές ή τις πιθανές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.
Βάσει του άρθρου 13 (2) της Συνθήκης του ΕΜΣ, οι εκτιμήσεις αυτές μαζί με το προαναφερθέν αίτημα και την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΜΣ σύμφωνα με το άρθρο 2 των κατευθυντήριων γραμμών του ΕΜΣ για την παροχή δανείων θα αποτελέσουν τη βάση για την απόφαση του Συμβουλίου Διοικητών του ΕΜΣ για το αν θα παρασχεθεί, κατ΄αρχήν, στήριξη στην Ελλάδα υπό τη μορφή δανείου.

Με εκτίμηση,

Γερούν Ντάισλεμπλουμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !