Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 18-7-2016
Το βέβαιο είναι ότι με τον ερχομό των 8 τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα γίνεται άμεσα ανάμιξη της χώρας μας στα Προβλήματα της Τουρκίας και στα παιγνίδια του Ερντογαν.
Αυτό όμως που διαφαίνεται άμεσα, τόσο από τα αποτελέσματα του «πραξικοπήματος» όσο και από τις δηλώσεις των Αμερικάνων, οι οποίες μιλούσαν για εξέγερση στον Τουρκικό Στρατό και όχι για πραξικόπημα, αποδεικνύει ότι  , οι Αμερικανοί δεν είχαν ανάμιξη στα γεγονότα και κρατούν αποστάσεις από τον Ερντογαν.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι η άμεση παύση της λειτουργίας του αεροδρομίου του Ιντσιρλίκ από τον Ερντογαν, αεροπορική βάση η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη Νατοϊκή βάση στην ανατολική Μεσόγειο και φιλοξενεί 1.500 Αμερικανούς στρατιώτες και όπως ήταν φυσικό βέβαια, σήμερα το πρωί, επειδή δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά το έδωσε στην κυκλοφορία.
Τα ερωτήματα που τίθενται και από τις απαντήσεις τους θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης είναι αν μέσα στους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν ασυλο στην Ελλάδα, υπάρχει και Αμερικανός πράκτορας η όχι.
Στην περίπτωση που υπάρχει αποκλείεται να εκδοθούν στην  Τουρκία γιατί ο Ερντογαν θα τους τελειώσει, ενώ στην περίπτωση που δεν υπάρχει, πράγμα που θα σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρουν τους Αμερικάνους, τότε η Ελληνική κυβέρνηση θα τους Οτσαλανοποιήση και θα τους παραδώσει στα νύχια του Ερντογαν.
Αρα σε κάθε περίπτωση η Ελληνική κυβέρνηση για το τι θα πράξει πρέπει να ρωτήσει τους Αμερικάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !