Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΑΝΘΡΑΚΩΝ…!!!


Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
Το ότι είναι σε απόλυτη μυστικότητα οι διεργασίες για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, αυτό δεν ξέρουμε αν είναι προς όφελος της Ελλάδας η όχι.
Από την μία τα στοιχεία που θα καθορίσουν τις διαπραγματεύσεις παραμένουν σε θολό τοπίο και δεν ανακοινώνονται, όπως, ποσότητες, μεταφορά , συγκέντρωση, διαχείριση, κοστολόγια, κλπ, ενώ είναι γνωστό ότι πολλές χώρες που έχουν ασχοληθεί με την έρευνα στην περιοχή της εντός του ΑΟΖ της Ελλάδας έχουν δείξει πολύ έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση τους, όπως η ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ- USA κλπ…!!!


Πώς όμως μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, και συγκεκριμένα από τους πολιτικούς, που σαν στόχο έχουν την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων από την μία, και την αδυναμία τους να βάλλουν τάξη στην χώρα με βασικό γνώμονα την ανακατανομή του εισοδήματος από την άλλη;

Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ σαν "άριστος συνταγματολόγος" επεξεργάζεται σχέδιο με το οποίο θα ορίζεται ανεξάρτητη αρχή για την διαχείριση των υδρογονανθράκων που θα αντληθούν από τις εξορύξεις.
Αυτό αποκάλυψε  σήμερα 26/2/2012 στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο  Υφυπουργός  Ενέργειας κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ.

Στις αρχές ΜΑΡΤΙΟΥ θα γίνει ο πρώτος διαγωνισμός για την ανάθεση τα πρώτης φάσης αξιοποίησης.
Ο κ.  ΜΑΝΙΑΤΗΣ αποκάλυψε ότι στη πρόσφατη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, δεν αναφέρεται ούτε λέξη για αυτό το θέμα, το οποίο το διαχειριζόμαστε με πολύ προσοχή χωρίς βιασύνη.

Και άφησε να διαφανεί ότι στην παρούσα φάση δεν θα ασχοληθούν με τις «γκρίζες» ζώνες ,σύμφωνα με την άποψη της ΤΟΥΡΚΙΑΣ , αλλά με τις περιοχές που υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη κοιτασμάτων, και συγκεκριμένα Νότια της Κρήτης και  στο ΙΟΝΙΟ…!!!

Ο κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ πρόσθεσε ότι η άποψη του για τα έσοδα από αυτά είναι να δημιουργηθεί ένα ταμείο αλληλοβοήθειας το οποίο να ενισχύει τα ασφαλιστικά ταμεία…!!!

Σχετικά άρθρα:

Γιατί όλη η περιουσία του Ελληνικού δημοσίου πρέπει να μεταφερθεί στα ασφαλιστικά ταμεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: