Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

 Κύριε πρόεδρε,
 παρατηρώντας την έκφραση στο πρόσωπό σας την στιγμή των δηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2012, διάβασα μια θλίψη να σας διακατέχει. 

Βλέποντας  το video την στιγμή που σας ανακοινώνει η κ. Μπενάκη όταν αναλαμβάνετε πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν μπορώ παρά να μην σας συμμεριστώ, με όλο το σεβασμό στο θεσμό του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας...!!!


Σήμερα στην μεγάλη γιορτή της χώρας μας, οι πολιτικοί που σας «ενέπλεξαν» σε αυτό το ξεπούλημα της , ανακοινώνουν ένας - ένας ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Πολλοί από αυτούς δεν διανοήθηκαν να κατέβουν σε παρελάσεις γιατί φοβήθηκαν την οργή του κόσμου…!

Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή σας παρουσία, έστω και σε τέτοια μορφή, ήταν κυρίως με δική σας απόφαση και όχι αυτών που θέλουν να καθοδηγούν τις εξελίξεις…!!!

Θέλω επίσης να πιστεύω ότι οι δηλώσεις είναι από καρδιάς και ότι εμπνέεστε από εθνικά και πατριωτικά αισθήματα.

Σας παραθέτω τις δηλώσεις…

« Καλημέρα σας,
Γιορτάζουμε σήμερα την κορυφαία στιγμή της ιστορίας, του Ελληνισμού.
Ο Ελληνικός Λαός  με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος, αποφάσισαν να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό και να χαρίσουν στον Ελληνικό λαό την Ελευθερία του, και την εθνική του αξιοπρέπεια.
Σήμερα ο Ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη, τότε κανένας δεν πίστεψε από την Ευρώπη ότι αυτοί οι ξυπόλητοι Έλληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα, και είναι και στιγμή να θυμηθούμε εκείνους τους φιλέλληνες, που διαπνεόμενοι από τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης, κατέβηκαν να βοηθήσουν τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό, σήμερα οι κραυγές όλης της Ευρώπης, «είμαστε όλοι Έλληνες» ,σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας που κάνει ο Ελληνικός λαός είναι σκληρός.
Όπως και τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο και σήμερα θα πετύχουμε με ομόνοια και   σύμπνοια, δεν θα λυγίσουμε, για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια αυτού του λαού, που πολλές φορές δεν αξίζει αυτής της Ευρωπαϊκής συμπεριφοράς.
Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές, γιατί στις ποιο κρίσιμες στιγμές, αυτός ο Ελληνικός λαός έδειξε την δύναμή του, την ψυχή του, το θάρρος του, την αποφασιστικότητα να πετύχει τους στόχους που βάζει, και είμαι βέβαιος ότι θα τους πετύχουμε ευχαριστώ πολύ…!!!»

Κύριε πρόεδρε,
ü  Καλείστε να εφαρμόσετε ακριβώς αυτά που είπατε ξεκινώντας τις δηλώσεις σας και να αποδείξετε ότι τα εννοείται…

ü  Δείξτε ότι εμπιστεύεστε τον Ελληνικό λαό για όλα αυτά τα προτερήματα που αναφέρατε ότι τον διακατέχει..

ü  Δώστε του εμπιστοσύνη και την δυνατότητα να αποφασίσει αυτός για την τύχη του…

ü  Δώστε του την δύναμη να αποτινάξει από τις πλάτες του αυτούς που του έχουν φορτώσει τα δύο τελευταία χρόνια ,και προσπαθούν μέρα με την μέρα με έναν πρωτόγνωρο νεοταξικό τρόπο να τον δυναστεύουν και να τον υποθηκεύουν γα μια ζωή.

ü  Σταθείτε στο ύψος του ηγέτη ενός υπερήφανου λαού που τον εμπιστεύεται..

Σαν Έλληνας πολίτης, πιστός στα εθνικά μου ιδεώδη, στις παραδώσεις του λαού μου, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους αγώνες των προγόνων μας, δεν θα ήθελα ποτέ να αισθανθώ ότι ο ανώτατος άρχοντας της χώρας μου, ενώ θα μπορούσε να αποτρέψει δημοκρατικές εκτροπές, «υπογράφει» την καταδίκη της.
Για όλα τα παραπάνω,
Θεωρώ ότι πρέπει να κάνετε πράξη αυτά που λέτε και να οδηγήσετε τον λαό να πάρει τις αποφάσεις του, και ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός, ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΜΕΣΑ, πράγμα που μόνο εσείς μπορείτε να προκαλέσετε…!!
Με σεβασμό στο πρόσωπο σας και στο θεσμό που εκπροσωπείτε…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: