Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αντάρτικο βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο παρά πέντε της συμφωνίας...


Σχόλιο attikanea: Κάτι σαν... τις πουτάνες, που παριστάνουν τις παρθένες και τις .. Κυρίες! Βρήκαν λαό που τα χαύτει όλα και...είπαν να το παίξουν και... αντιστασιακοί...


Να ξηλώσουν σιγά-σιγά τα αντιλαϊκά νομοσχέδια προσπαθούν αιφνιδίως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός.

Ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος, νούμερο 2 στo...
ΠΑΣΟΚ, έθεσε σήμερα από το βήμα της Βουλής σοβαρές ενστάσεις σε επίμαχα νομοσχέδια ζητώντας να αποσυρθεί η τροπολογία για την μείωση των ΔΟΥ, να εξετάζονται ξεχωριστά οι αποκρατικοποιήσεις και να μην ενταχθούν οι τραπεζουπάλληλοι στον ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα 60 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις που συζητιέται αυτή την ώρα στη Βουλή ζητώντας να μειωθούν οι μισθοί των προέδρων των ΔΕΚΟ και των διοικητών των τραπεζών.

Ο πρώτος υπογράφων την τροπολογία είναι ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν η πρωτοβουλία τους είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού απάντησε θετικά χωρίς να διευκρινίσει αν έχει και την έγκρισή του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει αν ο υπουργός Οικονομικών θέλει να την κάνει δεκτή τονίζοντας με νόημα: «Αν τολμήσει ας μην την κάνει δεκτή. Αλλωστε εμείς ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία για να αποφασίσει η ίδια η Βουλή».

Μπαϊράκι στο ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν την Ιπποκράτους ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, ζητώντας να έχει λόγο η Βουλή για κάθε μια ιδιωτικοποίηση δημόσιας επιχείρησης ξεχωριστά. Οι βουλευτές συζητούν αυτή την ώρα το θέμα των αποκρατικοποιήσεων σε έκτακτη σύγκλιση του ΚΤΕ Οικονομικών ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο αεροπλάνο καθ' οδόν προς τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ αψιμαχίες σημειώνονται και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Δριβελέντας καταγγέλουν τον Πάρι Κουκουλόπουλο ότι είχαν άλλα είχαν συμφωνήσει για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων και άλλα λέει στην ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα τον κατηγορούν ότι ενώ είχαν αποφασίσει στο ΚΤΕΟ Οικονομικών το ΠΑΣΟΚ να είναι κάθετο στις διεκδικήσεις του, ο κ. Κουκουλόπουλος στρογγύλεψε τα πράγματα μιλώντας στην ολομέλεια.

Σε ιδιωτικές τους συζητήσεις, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι η λήψη μέτρων όπως η περικοπή των μισθών μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να ανακληθεί νομοθετικά αλλά η πώληση μιας δημόσιας επιχείρησης ή του ποσοστού του Δημοσίου σε μια επιχείρηση είναι μια πράξη που δύσκολα επανορθώνεται στο μέλλον.

Οι 60 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Η τροπολογία την οποία κατέθεσαν οι 60 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ότι κανείς διοικητής ΔΕΚΟ δεν μπορεί να αμείβεται περισσότερο από τους γενικού γραμματείς των υπουργείων καθώς και ότι κανείς διοικητής Τραπεζών δεν θα αμείβεται περισσότερο από τον πρωθυπουργό. Ζητούν μάλιστα ονομαστική ψηφοφορία για να αποφασίσει η Βουλή και όχι ο αρμόδιος υπουργός αν θα ενσωματωθεί ή όχι στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, επιμένοντας ότι αυτή είναι εμπρόθεσμη.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος ουσιαστικά συντάχθηκε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να νομοθετεί με άξονα την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Και ζήτησε να έχει η Βουλή καθοριστικό ρόλο και λόγο για την κάθε αποκρατικοποίηση ξεχωριστά.

Ο Σουρνάρας σε ρόλο μεσολαβητή

Το αρχικό νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις ψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά πλειοψηφία καθώς οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψήφισαν ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ, προβάλλοντας πλήθος ενστάσεων. Εκκρεμεί η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Χθες το βράδυ πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις εισάγοντας τροπολογία με την οποία προβλέπεται πως πριν την κάθε αξιοποίηση Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ενημερώνεται από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και θα καταθέτει προτάσεις και παρατηρήσεις τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ θα «οφείλει να λαμβάνει υπόψη του».


iefimerida.gr





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου