Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ τ. ΟΕΚ &ΟΕΕ…!!!


Τhoureios 
Επίσκεψη σήμερα το μεσημέρι (25/2/2013) έκανε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τον βουλευτή και υπεύθυνο για τα εργασιακά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ και συζήτησαν  όλα τα θέματα γύρω από το αντικείμενο των δύο Οργανισμών ΟΕΚ&ΟΕΕ που έκλεισαν καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν στην  απορρόφηση των εργαζομένων.

Ο κ. Στρατούλης ενημερώθηκε αναλυτικά και του δόθηκαν και προτάσεις από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. ΗΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, και στη συνέχεια άκουσε και προτάσεις και υποδείξεις από τους παρισταμένους εργαζομένους.

Χαρακτηριστική ήταν οι τοποθέτηση του κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ( Dr Αγρον. Τοπογράφου Μηχανικού), που είναι ο καθ’ην αρμόδιος για την ακίνητη περιουσία του καταργηθέντος ΟΕΚ, ο οποίος περιέγραψε με ακρίβεια τους κινδύνους για την μεταφορά και νομιμοποίηση της περιουσίας καθώς και το κόστος που θα επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο με τον τρόπο που προβλέπεται από το τον νέο νόμο «σκούπα» που προωθεί ο κ. Βρούτσης προτείνοντας να ισχύσει η 12ετία και πλέον και οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν από τον ΟΕΚ.

Σημαντική επίσης ήταν η τοποθέτηση του κ .ΠΕΤΡΟΥ  ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ, πολιτικού μηχανικού για τον τρόπο αποπληρωμής των τραπεζών με τα υπάρχοντα «κουρεμένα» ομόλογα τονίζοντας ότι αυτά διατηρούνται  σήμερα με την ονομαστική τους άξια στον ΟΕΚ.

Στη συνέχεια τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τις μεταθέσεις και μετατάξεις των εργαζομένων και τον τρόπο που γίνονται χωρίς να αναγνωρίζονται ανάλογες ειδικότητες έτσι ώστε να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.
Ο κ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΝΗΣ μίλησε για τα προβλήματα  στις μετατάξεις και μεταφορές των εργαζομένων σε άλλους φορείς όπως ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

Ο κ. Μ. ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ τόνισε την προσοχή με την οποία πρέπει να γίνεται η διαχείριση του προσωπικού και να μην γίνονται διαχωρισμοί οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Στο τέλος της κουβέντας έγινε παρέμβαση από τον κ. Π ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ τονίζοντας ότι ουδέποτε ανακοινώθηκε οικονομοτεχνική μελέτη για το κλείσιμο των δύο Οργανισμών από την κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι σε βάθος 40ετίας με την κατάργηση της πρώτης κατοικίας το αντικείμενο μεταφέρεται  στις τράπεζες και είναι ύψους περίπου 80 δις ευρώ, ενώ για την νομιμοποίηση και μεταφορά της περιουσίας των δύο Οργανισμών που αν πραγματοποιείτο από τον ΟΕΚ θα κόστιζε περίπου 200.000.000 ευρώ, σε περίπτωση που οι διαδικασίες θα γίνουν από τραπεζικούς οίκους, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, θα κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο 5 φορές περισσότερο δηλαδή 1 δις ευρώ, καταλήγοντας  στο ότι οι συνολικές απώλειες με το κλείσιμο του ΟΕΚ από το κράτος θα ανέλθουν στα 200 δις ευρώ για τα επόμενα 40 έτη, με το δεδομένο ότι  έκλεισαν την μεγαλύτερη τράπεζα γής στην Ελλάδα που στην ουσία αποτελούσε ο ΟΕΚ.
Τέλος ο κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ τόνισε στον κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ότι ενώ μέχρι σήμερα τα θέματα αντιμετωπίζονται ΠΟΛΙΤΙΚΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ άριστα, υποβοηθούμενοι από τους δύο συλλόγους των εργαζομένων, δεν έχει γίνει ουδεμία κίνηση προς την κατεύθυνση της δικαστικής οδού ώστε να μπλοκαριστεί  σε ΕΛΛΗΝΙΚΆ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ δικαστήρια το "κλεψημο" της περιουσίας των δύο Οργανισμών...

Δείτε τα video από την συζήτηση…!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου