Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε


dreamingΚυριακή, 28 Απριλίου 2013. Εθνικό Κοινοβούλιο. Πλατεία Συντάγματος.
Εντός της αιθούσης της ολομέλειας συζητείται, με τη μορφή του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο για τις απολύσεις και τις άλλες ρυθμίσεις, προϋπόθεση μιας ακόμη διάσωσης της Ελλάδας από την χρεωκοπία.
Επί της πλατείας Συντάγματος πλήθος κόσμου διαδηλώνει δυναμικά την αντίθεση του στη συνεχή εξαθλίωση της ζωής του, στη συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, στη συνεχή καταστροφή του μέλλοντός του.
Στην αίθουσα της ολομελείας της Βουλής μόλις έχει ολοκληρωθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού της Χώρας κου Αντώνη Σαμαρά και ο ήχος των μουδιασμένων χειροκροτημάτων επιδοκιμασίας των βουλευτών που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση των συνεχών διασώσεων από την χρεωκοπία ηχεί ακόμη. Ο αξιότιμος κύριος κύριος Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καλεί τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κύριο Αλέξη Τσίπρα να ανέβει στο Βήμα να εκφωνήσει την ομιλία του.
O κύριος Τσίπρας, ο Αλέξης, σηκώνεται από τη θέση του, κοιτάζει γύρω του για λίγα δευτερόλεπτα. Ένα αμυδρό χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη του. Με αργά αλλά σταθερά, όλο σιγουριά, βήματα κατευθύνεται προς… την πόρτα της εξόδου. Έχουν μείνει όλοι μαλάκες και τον κοιτάνε. Όλος σιγουριά κατευθύνεται, μέσα από τους διαδρόμους της Βουλής, στον εξωτερικό της χώρο και στη συνέχεια στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί, μέσα στο πλήθος, παίρνει ένα μεγάφωνο και κοιτάζοντας τον Ελληνικό Λαό στα μάτια, εκφωνεί την ομιλία του.
Δεν ακούγεται τίποτα παρά μόνο ο Αλέξης. Δεν κουνιέται κάνεις. Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως τον έχουν ακολουθήσει.
Όλοι είναι σαστισμένοι από την πρωτοφανή αυτή κίνηση του νεαρού Προέδρου που μέσα σε μια στιγμή μετατράπηκε από «κεφάλαιο για το αύριο της Ελλάδας» σε «Ηγέτη του σήμερα ώστε να υπάρξει Αύριο».
Ο κύριος Τσίπρας τελείωσε την ομιλία του. Σιωπή.
Συνεχίζεται;

constantinosnakkas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: