Σάββατο 6 Απριλίου 2013

«Φάκελος Καραμανλής»: Θα μάθουμε ποτέ τι έγινε στο ελληνικό «Γουωτεργκέιτ»;


medium_4422772402   Τι συνέβη και αίφνης η Δικαιοσύνη, οκτώ χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, το «ελληνικό Γουωτεργκέϊτ», και πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη ότι ξένοι πράκτορες παρακολουθούσαν τον τότε πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, ενδεχομένως με στόχο να κάνουν απόπειρα εναντίον του, θυμήθηκε αυτές τις συγκλονιστικές υποθέσεις;
   Μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές εκ μέρους δικαστικών, αυτές οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.
   Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε η Δικαιοσύνη και η Πολιτική, παρέμεναν άπραγες, είναι φυσικό να γεννώνται ερωτηματικά. Εάν, λοιπόν, δεν πρόκειται για ρητή απόφαση των λειτουργών της Δικαιοσύνης να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου και να ξεκαθαρίσουν όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Ενδεχομένως, η σταδιακή επιστροφή Καραμανλή.

   Εως τώρα πάντως, δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό στοιχείο που να δείχνει διασύνδεση των υποκλοπών με την παρακολούθηση Καραμανλή. Βέβαια, εδώ και χρόνια ήταν εντονότατη η υποψία ότι οι δύο αυτές υποθέσεις συσχετίζονταν. Κάτι που υποστήριζαν φανατικά ιδιαίτερα πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, και πολιτικοί του στενού περιβάλλοντος Καραμανλή.
   Τι λένε οι Ρώσοι
   Ωστόσο, κάτι χειροπιαστό που να «δένει» τις υποκλοπές του 2004 – 2005, με την παρακολούθηση Καραμανλή που ανακάλυψε, όπως λέγουν κύκλοι του ιδίου, η ρωσική μυστική υπηρεσία, FSB (διάδοχος της KGB), το 2008, δεν υπήρξε.
   Το αντίθετο. Μόλις προ τριετίας, πόρισμα της Δικαιοσύνης πρότεινε να μπεί το σκάνδαλο των υποκλοπών στο αρχείο, λόγω έλλειψης στοιχείων για συγκεκριμένα πρόσωπα.
   Επίσης, πέρυσι ασκήθηκαν διώξεις κατά αγνώστων για την υπόθεση παρακολούθησης Καραμανλή, επειδή ακριβώς δεν υπήρχαν στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα. Τι συνέβη λοιπόν, και τώρα «δένονται» οι δύο υποθέσεις σε μια; Κατά τις διαρροές κύκλων της Δικαιοσύνης, μεσολάβησαν οι καταθέσεις κάποιων πολιτικών προσώπων. Το εάν αρκεί αυτό ή όχι, … κοντός ψαλμός αλληλούια!
   Σοβαρά ερωτηματικά
   Εάν πάντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε εύλογα προκύπτει ότι, εφόσον πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, βρίσκονταν αμερικανικά κέντρα, σε συνεργασία με ντόπια κυκλώματα, τα οποία φέρονται να είχαν σχέση με την εγχώρια οικονομική – πολιτική διαπλοκή και την ΕΥΠ, οι ίδιοι κύκλοι βρίσκονταν και πίσω από την ενδεχόμενη απόπειρα (;) κατά του Κ. Καραμανλή.
   Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι παλιότερα οι έρευνες όχι μόνον δεν «ακούμπησαν» τους αμερικανούς, αλλά ούτε καν τα εκτελεστικά τους όργανα, τους Ελληνες συνεργάτες τους.
   Θα γίνει τώρα; Μακάρι, επιτέλους να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του βρώμικου «ελληνικού Γουωτεργκέϊτ».
   Ωστόσο, ορισμένες παράμετροι αναδύουν οσμή. Αυτές είναι οι εξής:
  1. Γιατί η δικογραφία για τις υποκλοπές, από την αρχή του 2006, οπότε αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, χαρακτηρίστηκε ως «Απόρρητη» και δεν είχε πρόσβαση κανείς σε αυτήν; Αραγε, το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, έπρεπε να μείνει απόρρητο;
  2. Γιατί διαχωρίστηκε η δικογραφία των υποκλοπών από τη δικογραφία για την «αυτοκτονία» του στελέχους της Vodaphone, Τσαλικίδη; Αραγε, οι δύο αυτές υποθέσεις δεν έχουν σχέση η μία με την άλλη. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Τσαλικίδη, μέχρι σήμερα αγωνίζεται για να πείσει ότι ο θάνατος δεν ήταν αυτοκτονία. Εμείς να πούμε, πάντως, ότι ακόμα και «αυτοκτονία» να ήταν, φαίνεται ότι σχετίζεται με τις υποκλοπές.
  3. Γιατί το σκάνδαλο των υποκλοπών έμεινε στα συρτάρια της Δικαιοσύνης και των κρατικών υπηρεσιών περίπου οκτώ χρόνια, και αίφνης ξαναβγαίνει τώρα από το χρονοντούλαπο;
    «Φάκελος Καραμανλής – β” μέρος»: Η παρακολούθηση του Κ. Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: