Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η Γερμανία αντί να “κόψει” χρήμα, οδηγεί στο κούρεμα των οικονομιών μιας ζωής των λαών

ftwxeia«Στη διάρκεια των οκτώ ετών της στην καγκελαρία, η Ανγκελα Μέρκελ έχει εφησυχάσει με επιδεξιότητα τους Γερμανούς, και τους έχει κάνει να στραφούν από την πολιτική αντιπαράθεση στην προσωπική τους άνεση», έγραφε το Spiegel τον περασμένο Μάιο και συμπλήρωνε: «Στερώντας την γερμανική δημοκρατία από τον δυναμισμό της, η «Μαμά Μέρκελ» την οδήγησε σε μαρασμό. Πρόκειται για μία παραλυτική συναίνεση.».
Το «χάρισμα» της Μέρκελ να «υπνωτίζει» το κοινό της φαίνεται πως αποδίδει δημοσκοπικά καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των γερμανικών εκλογών. Αλλά ο «υπνωτισμός» της Μέρκελ οδηγεί την Ευρώπη σε έναν εφιάλτη με απρόβλεπτες συνέπειες. Αρνούμενη η Γερμανία να «κοπεί» χρήμα στην Ευρώπη, οδηγεί τα
πράγματα στο «κούρεμα» των οικονομιών μιας ζωής του κοσμάκη. Η αλήθεια είναι προφανής αλλά τα «υπνωτισμένα» μάτια δεν την βλέπουν.
Πενήντα και κάτι μέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές και οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ διευρύνουν το προβάδισμά τους στην πρόθεση ψήφου Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή από την κρατική τηλεόραση (ARD-Deutschlandtrend), τα χριστιανικά κόμματα (CDU/CSU) λαμβάνουν 42% στην πρόθεση ψήφου, σημειώνοντας για άλλη μια φορά ρεκόρ τετραετίας.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ρίξει φως στην υπόθεση της NSA και με το 78% μάλιστα να μην θεωρεί αξιόπιστη τη δήλωση της Καγκελαρίου ότι η ίδια έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης για το εύρος των παρακολουθήσεων. Ακόμη και η πλειονότητα των οπαδών του κόμματός της, και συγκεκριμένα το 59%, αξιολογεί αρνητικά αυτή τη δήλωση.
Και ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται σε δημοσκοπικό ζενίθ, οι κυβερνητικοί τους εταίροι, οι Φιλελεύθεροι (FDP), δίνουν πραγματική μάχη πολιτικής επιβίωσης αφού για άλλη μια φορά δεν πιάνουν το εκλογικό όριο του 5%. Στη δημοσκόπηση λαμβάνουν μόλις 4% και ελάχιστες εβδομάδες πριν τις εκλογές είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα καταφέρουν να εκπροσωπηθούν στη βουλή και να συγκυβερνήσουν εκ νέου με το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μια μονάδα και φτάνουν το 25%, οι Πράσινοι κερδίζουν μια μονάδα και σκαρφαλώνουν στο 14% ενώ σταθερή στο 7% παραμένει η Αριστερά.
Όλα δείχνουν πως η Άγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να κυβερνά και μετά τις εκλογές. Στρατηγική που αποδίδει δεν την αλλάζεις. Η Μέρκελ θα συνεχίσει να υπνωτίζει το κοινό της, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Θύμα του υπνωτισμού είναι και η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η ελληνική κοινή γνώμη. Αφελώς όλοι οι «υπνωτισμένοι» πιστεύουν πως αφού κερδίσει ήσυχα – ήσυχα τις εκλογές της η κα Μέρκελ θα μας κάνει κάποιο μεγάλο « δώρο» και θα πάμε όλοι ανακουφισμένοι στις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2014.
“Too good to be true” απαντούν ήδη όλοι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης που κάθε μέρα επιφυλάσσουν δυσάρεστα νέα για τους Ευρωπαίους. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch έχει προχωρήσει ήδη στην υποβάθμιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, από το ΑΑΑ στο ΑΑ+, όπως ακριβώς έκανε πρόσφατα και με τη Γαλλία.
Παρ’ όλα αυτά, η Μέρκελ εξακολουθεί να «υπνωτίζει» τους Ευρωπαίους πολίτες να κοιμούνται βαθιά, να μη βλέπουν που το πάνε οι ηγεσίες τους και να ονειρεύονται την επιστροφή στην ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα όμως και με τη στρατηγική που ακολουθεί η Γερμανία, η Ευρώπη οδηγείται μαθηματικά σε ένα πανευρωπαϊκό κούρεμα καταθέσεων για τη σωτηρία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Και η Ευρώπη κοιμάται τόσο βαθιά που δεν αντιλαμβάνεται ότι το κούρεμα δεν θα περιοριστεί στο πλαφόν των 100.000 ευρώ. Θα κόψει από «περισσότερα» έως «πολύ περισσότερα».
Αυτή τη στιγμή τα πολλά λεφτά έχουν «πετάξει» από την Ευρώπη. Το «κούρεμα» για καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ θα είναι «ψίχουλα» για τις πραγματικές ανάγκες διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Τότε θα πρέπει η Ευρώπη ή να βρει τρόπο να «κόψει» χρήμα, μιμούμενη τις ΗΠΑ, ή να κόψει τις καταθέσεις που είναι και κάτω από 100.000 ευρώ. Πόσο; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει την αβυσσαλέα μαύρη τρύπα στις τράπεζες.
Όσα περιγράφω παραπάνω δεν είναι προφητεία, είναι η λογική της εξέλιξης των πραγμάτων αν μείνουν ως έχουν. Και τότε βέβαια θα χτυπήσει το «ξυπνητήρι» αλλά θα είναι πολύ αργά. Ελπίζω να έχουμε ξυπνήσει όλοι νωρίτερα. Μόνοι μας.
ΥΓ: Τα χειρότερα έρχονται και το ζούμε άλλωστε καθημερινά. Φτάσαμε στο σημείο να νομοθετείται πως αν δεν παίρνεις άδεια από τη δουλειά σου ή έχεις απενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο, τότε είσαι ύποπτος φοροδιαφυγής! Παροτρύνονται επίσης οι λογιστές να φορέσουν «μαύρες κουκούλες» όπως οι δοσίλογοι επί κατοχής και να «καρφώνουν» πελάτες τους με την υποψία πως μπορεί να αποκρύπτουν χρήματα! Τι άλλο δηλαδή πρέπει να περιμένουμε για να διακόψουμε την «ύπνωση»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: