Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ποιοί είναι ένοχοι για την αναξιοποίητη ελληνική περιουσία; Ποιοί ωφελήθηκαν από την καθυστέρηση;

Ελλάδα μας 1Αθήνα
Τη διοργάνωση συνεδρίου από την Αμερικανική Ένωση Γεωλόγων στην Αθήνα, χαιρέτισε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης, σημειώνοντας ότι «το συνέδριο δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο».
Ο υπουργός απηύθυνε πρόσκληση στις εταιρίες που συμμετείχαν στο συνέδριο, να επενδύσουν στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί των επενδυτών κατά τη διάρκεια των συμβάσεων.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου APPEX Regional 2013, που αφορά τις έρευνες υδρογονανθράκων, παρουσιάστηκαν και τα πρώτα συμπεράσματα των σεισμικών ερευνών της νορβηγικής εταιρίας PGS, σχετικά με πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.
Τα ΕΛΠΕ διαβεβαίωσαν ότι θα συμμετέχουν στο νέο γύρο παραχωρήσεων περιοχών σε πετρελαϊκές εταιρίες για έρευνες.

Τα πρώτα συμπεράσματα της PGS
Η νορβηγική εταιρεία PGS, σύμφωνα με τις παρουσιάσεις που έγιναν, διαπιστώνει γεωλογικές αναλογίες ανάμεσα στην υποθαλάσσια περιοχή του Β.Ιονίου και περιοχών της Ιταλίας και της Αλβανίας, όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η PGS, που διεξήγαγε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, κάνει λόγο για «διαφοροποιημένα γεωλογικά χαρακτηριστικά του ελληνικού υπεδάφους και αντίστοιχη ποικιλία πιθανού πετρελαϊκού δυναμικού».
Επισημαίνει ακόμη ότι το κοίτασμα πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί στο Κατάκολο (από το 1981) αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης συστήματος υδρογονανθράκων στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ η περιοχή νότια της Κρήτης παραμένει ανεξερεύνητη.
Τα στοιχεία που συνέλεξε η PGS από τις σεισμικές έρευνες βρίσκονται ακόμα υπό επεξεργασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014.
Θα ακολουθήσει στα μέσα της χρονιάς η προκήρυξη διαγωνισμών («γύρος παραχωρήσεων») για την παραχώρηση περιοχών σε πετρελαϊκές εταιρίες για έρευνες.
Θέλαμε να πιστεύουμε πως η απόκρυψη των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας μας αποτελούσε σύμπτωμα  σιχαμερού ραγιαδισμού-ξενοδουλείας και μόνο. Στη σημερινή κατάσταση όμως εξανδραποδισμού του λαού και διάλυσης του κράτους και της χώρας ενώ έχει αποκαλυφθεί  η τεράστια αξία των κοιτασμάτων της ελληνικής ΑΟΖ  χάρη στον άοκνο πατριωτισμό εξαιρετικών Ελλήνων, η καθυστέρηση οριοθέτησής της αποκτά τον χαρακτήρα της προδοσίας. Που υπηρετεί την στρατηγική εκποίησης συνολικά του ελληνικού πλούτου επ’ ωφελεία της Γερμανίας και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, με τη συντήρηση της  μεταπολιτευτικής κομματικής -δικτατορικής πλέον-εξουσίας.Ν.Κ. ( 02.12.2012 )

Δείτε και: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DPN-XUO0V5U

 http://vimasaronikou.wordpress.com/2013/11/07

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου