Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αποικιοκράτες, τους οποίους η κυβέρνηση αποκαλεί επενδυτές ! ! !

Σοφία Σακοράφα Για ΑΔΜΗΕ:

Αφού η κυβέρνηση έχει παραδοθεί οικονομικά, νομοθετικά και πολιτικά, τώρα υποχρεώνεται να παραχωρήσει υποδομές και γη, να μετατρέψει κάθε αγαθό ζωτικής σημασίας σε κερδοφόρο προϊόν πολυτελείας, να παρακάμψει κάθε νόμο, να απαξιώσει ακόμα και το κοινοβούλιο νομοθετώντας με....
πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Είναι τραγικό, όταν ιστορικά σ’ ολόκληρο τον πλανήτη έχουν αγωνιστεί δεκάδες λαοί για να διώξουν τους αποικιοκράτες, να προσπαθούν σήμερα να μας πείσουν ότι πρέπει να θεωρούμε επιτυχία να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους.
Η Σοφία Σακοράφα στην ομιλία της στη βουλή, για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ανέδειξε την ουσία του ζητήματος: Αφενός αποδόμησε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περί επενδύσεων, αναδεικνύοντας τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα της εκποίησης του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, αφετέρου προειδοποίησε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και τους επίδοξους πλιατσικολόγους να μην προβούν σε οποιαδήποτε “επένδυση” - εκχώρηση των κλειδιών της πατρίδας μας, αφού πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια κυβέρνηση η οποία θα αξιοποιήσει τις υποδομές μας, για την κοινωνική ανασυγκρότηση του λαού μας:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πριν τρία χρόνια, όταν μιλούσατε για θυσίες του λαού προκειμένου να έρθουν κάποια στιγμή οι επενδύσεις και η ανάπτυξη στη χώρα, είχα περιγράψει ακριβώς το τοπίο που θα διαμορφωνόταν:
“η Ελλάδα μετατρέπεται σε νεο-αποικία και ο λαός μας σε λεηλατημένο ιθαγενή”.
Του λόγου το αληθές το επιβεβαιώνει το βιβλίο ιστορίας της Γ΄ γυμνασίου.
Προσέξτε τι λέει:
“Οι μέθοδοι αποικιοκρατικής πολιτικής ήταν δύο: η κατάκτηση εδαφών και η καθυπόταξη των κατοίκων τους - πρακτική που εφαρμόστηκε στις περισσότερες περιπτώσεις - αλλά και η οικονομική διείσδυση σε ανεξάρτητα κράτη και η μετατροπή τους σε ημι-αποικίες, τακτική που εφαρμόστηκε όπου ήταν αδύνατη, για λόγους διεθνών ισορροπιών, η κατάκτηση.
Οι αποικίες σφραγίστηκαν από την αποικιοκρατία. Ο πλούτος τους λεηλατήθηκε. Οι λαοί τους αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν κατώτεροι και μετατράπηκαν, σχεδόν, σε δούλους. Οι πολιτισμοί τους υποτιμήθηκαν”.
Ακόμη λοιπόν κι ένας 15χρονος μαθητής κατανοεί ότι οι διαδικασίες που εφαρμόζετε στην πατρίδα και το λαό μας, οι συμβουλές που ξεστόμισε με απύθμενο θράσος η κ. Ξαφά, στην τηλεόραση, “...πουλήστε αεροδρόμια, λιμάνια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ...”, στην ουσία περιγράφουν τη μετατροπή της πατρίδας μας σε νεο-αποικία.
Και για όποιον έχει αμφιβολίες συνεχίζει ο ορισμός της αποικιοκρατίας:
“Η μητρόπολη είναι και αυτή που ασκεί άμεσα κυριαρχικά δικαιώματα στις αποικίες και καθορίζει την κοινωνική δομή, την διακυβέρνηση και τις οικονομικές λειτουργίες”.
Και δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής στο ότι πράγματι η μητρόπολη καθόρισε τη διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού επί 4 χρόνια και οδήγησε στην εξόντωση του λαού μας.
Η μητρόπολη καθόρισε με αντιδημοκρατικές εκτροπές, με την άσκηση ωμής τρομοκρατίας το συσχετισμό διακυβέρνησης της πατρίδας μας.
Η μητρόπολη καθόρισε και καθορίζει και με προσβλητικές μάλιστα διαδικασίες του τύπου “ξέχνα το Γιάννη”, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο τίτλος λοιπόν του νομοσχεδίου δεν είναι “Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε”.
Ο πραγματικός τίτλος είναι:
“Ρυθμίσεις, για να οι σφετεριστούν αποικιοκράτες - αυστηρά και μόνο - τις υποδομές, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις στρατηγικές δραστηριότητες της Ελλάδας με στόχο εκτός από το οικονομικό όφελος, τον πολιτικό, οικονομικό, νομοθετικό έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά και των ίδιων των πολιτών της χώρας”.
Πιο ξεκάθαρος για το θέμα, χωρίς προσχήματα, είναι ο πρόεδρος των Γερμανών εξαγωγέων Άντον Μπέρνερ, o οποίος, δήλωσε για την Ελλάδα: “...ευτυχώς έχει περιορισθεί η εθνική της κυριαρχία και έχουν αναλάβει οι βόρειοι...”.
Αυτό που δε μας λένε όμως τα βιβλία της ιστορίας και κανείς άλλος βέβαια από αυτό το μεταμοντέρνο σινάφι των αποικιοκρατών είναι πώς ονομάζεται αυτός που παραλαμβάνει ένα κυρίαρχο κράτος και το μετατρέπει σε νέο-αποικία.
Το συμπέρασμα είναι εύκολο ακόμη και για τον 15χρονο μαθητή.
Αυτό που λείπει ακόμη, αλλά δε θα το παραλείψω, είναι η κατάληξη και η τύχη αυτών των κυβερνήσεων και των αποικιοκρατών, όταν ο κυρίαρχος λαός αναλαμβάνει την εξουσία.
Από την ευθύνη που μου δημιουργούν οι αρχές και οι αξίες της αριστεράς, οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματός μου, από την πολιτική ευθύνη που μου δημιουργεί τούτο το βήμα, λέω ανοικτά και ξεκάθαρα:
Οι νέο-αποικιοκράτες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους και οι εγχώριες μαριονέτες τους θα πληρώσουν το τίμημα της υποταγής τους.
Και ο χρόνος δεν είναι μακρινός. Αυτό, ευτυχώς, το γνωρίζουν καλά και το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο, αλλά κυρίως το γνωρίζουν οι αποικιοκράτες, τους οποίους η κυβέρνηση αποκαλεί επενδυτές.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Χαρακτήρισα το ξεπούλημα των δικτύων και των γραμμών μεταφοράς και την προετοιμασία της κυβέρνησης να εκποιήσει μεγάλο μέρος της ΔΕΗ, νέο-αποικιακό σχέδιο.
Το τεκμηριώνω.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ.
Αποτελεί μια στρατηγική εθνική υποδομή, αποτελεί βάση για την άμυνα και την ασφάλεια, αποτελεί το εργαλείο για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη.
Γι΄ αυτούς ακριβώς τους λόγους, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα δίκτυα ανήκουν σε ανεξάρτητες αλλά 100% κρατικές επιχειρήσεις και οι μετοχές τους ανήκουν είτε στο Υπουργείο Οικονομικών, είτε στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ σε αρκετές χώρες η κρατική ιδιοκτησία των δικτύων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Το έγκλημα της πώλησης μας αποστερεί ένα κομβικό εργαλείο για την εθνική μας ασφάλεια και για την έξοδο από το φαύλο κύκλο της κρίσης.
Αυτό ακριβώς τεκμηριώνω:
Τί είναι μια χώρα χωρίς εθνική άμυνα και ασφάλεια;
Τί είναι μια χώρα χωρίς να μπορεί ο λαός της να αξιοποιεί τα εργαλεία της προκειμένου να επιβιώσει;
Τί είναι μια χώρα που ξεπουλά τα δίκτυα και στερείται ένα σταθερό και σίγουρο έσοδο για να το μεταβιβάσει σ΄ αυτούς που κερδοσκοπούν στην πλάτη του λαού μας;
Τί είναι μια χώρα που παραδίδει τα κλειδιά της;
Τί είναι μια αποβιομηχανοποιημένη και σε κρίση χώρα όταν εκποιεί και παραδίδει προς λεηλασία τη μεγαλύτερη κερδοφόρα βιομηχανική επιχείρηση της;
Νέο-αποικία κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Και προχωρώ.
Τί είναι η κυβέρνηση μιας χώρας που στις παρούσες συνθήκες - και σε κάθε συνθήκη βέβαια - προχωρά σε επιλογές που θα αυξήσουν κατά 100% το ρεύμα στα νοικοκυριά, που θα αυξήσουν το ενεργειακό κόστος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;
Τί είναι η κυβέρνηση μιας χώρας που καταστρέφει τις προϋποθέσεις για την αξιόπιστη, ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας, από τον τόπο παραγωγής της στις βιομηχανίες, στις πόλεις και στα χωριά όπου καταναλώνεται;
Είναι εντολοδόχος των αποικιοκρατών.
Αυτό είστε και έτσι καταντήσατε το λαό μας και την πατρίδα μας.
Αλλά, υπάρχει ένα αλλά, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης.
Υπάρχει ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής, το οποίο δεσμεύεται μόνον έναντι του ελληνικού λαού και δεν δεσμεύεται από καμία άλλη υπογραφή προς τοκογλύφους και αρπακτικά.
Από αυτές τις υπογραφές δεσμεύονται ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και όλοι οι πρόθυμοι υπουργοί.
Και μην αναλωθείτε κύριοι της συγκυβέρνησης σε φθηνά λόγια, όπως το συνηθίζετε.
Μην αναλωθείτε σε φθηνές στρεβλώσεις ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ διώκει τους επενδυτές.
Σας το λέμε ξεκάθαρα, για να το ακούσετε εσείς αλλά και οι εντολείς σας.
Όσοι τρέξουν για να αρπάξουν τα κλειδιά της Ελλάδας και του λαού μας, όσοι τρέξουν για να κερδοσκοπήσουν για άλλη μια φορά, υπονομεύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και καταστρέφοντας τη δυνατότητα επιβίωσης του λαού μας, δε θα προλάβουν.
Θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν λαό και την κυβέρνησή του, που θα αγωνιστεί για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την κοινωνική του ανασυγκρότηση, που θα αποτινάξει κηδεμόνες, επόπτες, και νέο-αποικιοκράτες.
Θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα σχέδιο αναπτυξιακό και επενδυτικό με πυρήνα το δημόσιο τομέα αλλά και με ευρωπαϊκούς πόρους, με ένα σχέδιο για παραγωγικές επενδύσεις.
Θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αδιαπραγμάτευτη θέση μας, ότι τα δημόσια αγαθά που εξασφαλίζουν τη διαβίωση του λαού μας, παραμένουν πάντα σε δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.
Και η ενέργεια είναι από τα κυρίαρχα δημόσια αγαθά.
Πλιατσικολόγοι, κερδοσκόποι και νέο-αποικιοκράτες σε λίγους μήνες δε θα χωρούν στην πατρίδα μας.
Αυτό δεν είναι απλή κατάθεση της πολιτικής μας πρόθεσης, απλή διατύπωση ενός εναλλακτικού προγράμματος.
Είναι απειλή κατά του εχθρού του λαού μας.
Πέρασαν 4 χρόνια με απειλές, εκφοβισμούς, προσβολές, καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας, κατατρομοκράτηση του λαού μας.
Πέρασαν πολλά χρόνια στενής διαπλοκής του παρασιτικού κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, με τις αιχμάλωτες πολιτικές ηγεσίες της μίζας, των κατ' όνομα δημοσίων έργων, των υποχείριων της Siemens, των ευτελών δώρων βιτρίνας και των άλλων μεγάλης αξίας, που δε μάθαμε ποτέ, με ανταλλαγή το δρόμο προς την ατιμωρησία του κάθε κ. Χριστοφοράκου.
Πέρασαν πολλά χρόνια με πολλές λίστες Λαγκάρντ κλειδωμένες στα συρτάρια της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας.
Πέρασαν πολλά χρόνια ασύδοτων καναλαρχών με τις μεγαλοκατασκευαστικές αδιαφανείς και κερδοσκοπικές δραστηριότητες τους.
Πέρασαν πολλά χρόνια απαξίωσης και ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας μας, από τα ναυπηγεία και τα λιμάνια, μέχρι τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ.
Και φτάνει πια!
Τώρα ήρθε η ώρα να τους απειλήσει ο ελληνικός λαός.
Και ξέρετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η απειλή των λαών έχει τρία χαρακτηριστικά.
Πρώτον δεν αναγνωρίζει άλλοθι.
Δεύτερον αποκαθιστά το δίκαιο.
Και τρίτον, για τους δύο παραπάνω λόγους, η απειλή είναι το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας του λαού μας, είναι ο δρόμος για την κοινωνική και πολιτική χειραφέτησή του και τελικά για τη δημοκρατία.
Αυτή είναι και η τεράστια ποιοτική διαφορά.
Όταν απειλείτε εσείς κερδίζουν τα αρπακτικά.
Όταν απειλεί ο λαός κερδίζει πάντα η δημοκρατία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: