Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΚΡΙΣΗ…

 Ο ΤHOUREIOS θα αναρτά κάθε άρθρο και σχόλιο αναγνώστη, εφ' όσον κρίνει ότι πρέπει να προβληθεί το περιεχόμενο του για να προβληματίσει την κοινή γνώμη.
Οι αναγνώστες να το στέλνουν  στο e-mail: thoureios.news@gmail.com

 Σχόλιο Αναγνώστη

Μ' αυτόν τον τρόπο προέκυψε η κρίση που έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πριν την πτώχευση και την έξοδο της από την ευρωζώνη, κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο σήμαρα ο λαός μας υποφέρει, βασανίζεται και αγωνιά για το αύριο, ενώ τα τρωκτικά της πολιτικής οργιάζουν …

Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο τότε πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε επισκεφτεί με πάσα μυστικότητα δύο φορές την Αθήνα, για να εξηγήσει στον Καραμανλή τη σοβαρότητα της κατάστασης και να τον πείσει να λάβει επείγοντα μέτρα για να σταματήσει τον κατήφορο, αλλά χωρίς επιτυχία.
Ο Καραμανλής δεν έκανε απολύτως τίποτα παρότι γνώριζε ότι το καράβι της Ελλάδας πορευόταν κατευθείαν στα βράχια, γιατί "σκέφτηκε" ότι θα του ήταν βολικό να πετάξει την "καυτή πατάτα" στον σοσιαλιστή Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εντωμεταξύ έκανε το λάθος να ζητάει επιμόνως πρόωρες εκλογές.

Η προσφυγή στις κάλπες και η εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας πρόσφερε στον Καραμανλή τη δυνατότητα να αποτραβηχτεί από την πολιτική σκηνή αφήνοντας πίσω του μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, γεγονός που εξάγεται και από τις επιστολές που είχε στείλει το 2008 ο τότε υπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας και είχαν δημοσιευτεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα Το Βήμα, στις 31 Ιουλίου 2011.

Σύμφωνα με εκείνο το δημοσίευμα, πράγματι, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, ο Δούκας είχε προειδοποιήσει τον Καραμανλή για όλα όσα θα συνέβαιναν και ότι το κράτος θα χρειαζόταν άλλα 40 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του προϋπολογισμού του 2009, ποσό το οποίο στο τέλος έφτασε τα 48 δισεκατομμύρια. Οι προσπάθειες του Δούκα είχαν επιβεβαιωθεί και από τον Γιώργο Αλογοσκούφη, τότε υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος είχε παραδεχτεί σε συνέντευξη του στην ίδια εφημερίδα, ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε την σοβαρότητα της κατάστασης.

"Αλλά στις προτάσεις μου για τη λύση του προβλήματος, ο Καραμανλής απάντησε 'βλέπουμε πιο μετά'", υποστήριξε ο Αλογοσκούφης. Ακόμη κι ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο άνθρωπος που έφερε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, κατηγόρησε τον Καραμανλή ότι ακολούθησε μια λαϊκίστικη πολιτική επιβαρύνοντας τη δημόσια διοίκηση με άλλους 150.000 υπαλλήλους και ότι μέσα στα πεντέμισι χρόνια που κυβερνούσε τη χώρα αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 130 δισεκατομμύρια, φτάνοντας το 2009 το 129% του ΑΕΠ, από το 95,4% όπου ήταν το 2003.

[[Ένα άρθρο αφιερωμένο στην ελληνική οικονομική κρίση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, επαναφέρει το ζήτημα των ευθυνών όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης -που όπως προκύπτει από το κείμενο γνώριζε τη σοβαρή κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήδη από την αρχή του 2008- αλλά και εκείνων της ελληνικής κυβέρνησης, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο συντηρητικός Κώστας Καραμανλής]].

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ??????
    Γράφει ο Ν Βράχος.
    Σύμφωνα πλέον, με όλα τα επίσημα στοιχεία, οι Ευρωπαίοι από το 2006 είχαν αρχίσει να πιέζουν τον Καραμανλή, για αλλαγή πορείας, εφαρμογή ΝΕΩΝ μέτρων, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος που οδηγούσε στη χρεοκοπία.
    Είναι πια φανερό ότι κάποιοι ‘’αδράνησαν’’(;) είτε ακούσια , είτε εκούσια.
    Κάποιοι πίσω από την οικονομία, έπαιξαν βρώμικα παιχνίδια, είτε υπακούοντας , είτε καθοδηγώντας.
    Ο εκτροχιασμός της οικονομίας και ιδίως του ελλείμματος, οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
    Τελικά πολλές βάσιμες υποψίες οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η παράδοση της χώρας και η χρεοκοπία ήταν μεθοδευμένες πράξεις εσχάτης προδοσίας για ιδιοτελείς σκοπούς.

    Καραμανλής και Σαμαράς τελικά, δεν φαίνεται να είναι τόσο αθώοι, όσο επιχειρούν να μας πείσουν. Είναι πια σίγουρο, ότι μέσω της χρεοκοπίας, επεδίωξαν και το πολιτικό θάνατο τόσο του Πασόκ, όσο και του Γιώργου Παπανδρέου.

    Διαφορετικά δεν εξηγείται ούτε η αδράνεια του Καραμανλή ,ούτε η αδράνεια του Σαμαρά. Εκτός εάν οι ντόπιοι νταβατζήδες αλλά και διεθνείς, πίεζαν να βγεί η Ελλάδα από το Ευρώ και γι αυτό τα δύο μίσθαρνα όργανά τους, επιχείρησαν να τα ‘’τινάξουν όλα στον αέρα’’. Σήμερα φαίνεται ότι από κοινού οργάνωσαν το σχέδιο οικονομικής διάλυσης της Ελλάδας και πολιτικής εξαφάνισης Πασόκ και Παπανδρέου, μέσα από την προετοιμασμένη χρεοκοπία της πατρίδας μας.

    Εξ άλλου ο Παπανδρέου ΔΕΝ προσέφυγε στο ΔΝΤ! αλλά στη ΕΚΤ!!! και απαίτησε την εφαρμογή του προγράμματος κοινοτικής αλληλεγγύης.

    Δεν ζήτησε χρήματα! Πολιτική συμπαράσταση και συμπαράταξη ζήτησε , για να μη γίνουμε βορά των κερδοσκόπων και τοκογλύφων.

    Αλλά πώς να αντιδράσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ! αφού οι πρώτοι τοκογλύφοι και κερδοσκόποι ήταν οι ίδιοι οι Γερμανογάλλοι …αιρετοί φασιστοδημοκράτες???

    Έτσι λοιπόν προσφύγαμε αναγκαστικά στο μνημόνιο, αφού οι δανειστές μας , όπως ΗΔΗ είχε γίνει από τον Αύγουστο του 2009, δεν μας δάνειζαν, ώστε να οδηγηθούμε στο χείλος του γκρεμού μεθοδευμένα, ώστε να φανεί το όλο εγκληματικό σχέδιο σαν προσωπική αποτυχία του Γιώργου Παπανδρέου και των ‘’κηπουρών του. Ποια άλλη λύση θα μπορούσε να μας σώσει αφού ΗΔΗ το ετήσιο έλλειμμα ξεπερνούσε τα 35 ΔΙΣ ευρώ ???

    Καταγγέλλουμε και κατηγορούμε τον Παπανδρέου γιατί μας έσωσε;

    Τόση αχαριστία και τόση τρέλα; Τόση πληρωμένη παραπληροφόρηση?

    Τι θα συνέβαινε όμως αν ήταν στη θέση του, είτε ο Καραμανλής , είτε ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε όποιος άλλος, θα υπήρχαμε σήμερα σαν κράτος; Θα είχαμε ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ναι ή όχι;
    Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε.
    *Είχαμε πτωχεύσει και ο Καραμανλής…λιαζόταν ;
    *Είχαμε πτωχεύσει και ο Σαμαράς κρυβόταν ,υπονόμευε και ..ετοιμαζόταν; *Είχαμε πτωχεύσει και ο Τσίπρας γκρέμιζε ακόμη? *Είχαμε πτωχεύσει και οι λοιποί ..χασμουριόντουσαν, ενώ ο μπουρδολόγος ετοίμαζε το ψαροντούφεκο να ‘’κτυπήσει’’ τη Σελήνη;

    ΑΝ το 2010, δεν ήταν ο Παπανδρέου με το κύρος του, την κινητικότητά του , την θέλησή του, την αυτοθυσία του και την αγάπη του για την Ελλάδα, να δώσει τον αγώνα, που έδωσε μόνος του επί δύο χρόνια, κάτω από τρομακτικές πιέσεις, λοιδορίες, υπονομεύσεις και προδοσίες σήμερα θα είχαμε πτωχεύσει.
    Ο αγώνας του που ήταν και είναι ο σωστός, ο μοναδικός όπως αποδείχθηκε, έπιασε τόπο και σήμερα ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!!!

    Ποια λοιπόν, οργανωμένα συμφέροντα , παραπληροφορούν το λαό μας, αγωνιζόμενοι με όλες τους τις δυνάμεις να συνεχιστεί η φοροδοτική ασυλία και η φορολογική ΑΠΑΤΗ;

    Ποιος λοιπόν μας έσωσε και σε ποιον οφείλουμε ευγνωμοσύνη;

    Καλά ρε Έλληνες,
    Λίγο μυαλό, λίγη αγάπη για τα παιδιά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή