Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τα μηνύματα Τσίπρα, Δούρου, Σακελλαρίδη κ΄ Δρίτσα για τις δημοτικές εκλογές

tsipras8«Ξέρουμε ότι η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι απλώς μια αναμέτρηση για κάποια ποσοστά. Είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο: Θα συνεχιστεί αυτή η καταστροφή; Θα εξακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι να βουλιάζουν αβοήθητοι στη φτώχεια και στην απελπισία;»…
Το «δημοψηφισματικό» χαρακτήρα των επερχόμενων ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην χθεσινοβραδυνή
 εναρκτήρια  εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος  στο κατάμεστο θέατρο «Ακροπόλ». Το χαρακτηριστικό αυτό σηματοδοτήθηκε και από τον τίτλο της κεντρικής  εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Τρεις κάλπες, μια επιλογή, να κινήσουμε».
Ειδικότερα, για τις ευρωεκλογές ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε: «Θέλουν δεν θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Αυτή είναι η ουσία των ευρωεκλογών. Σε κάθε περίπτωση όμως, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα κρίνει με ποιους συσχετισμούς, σε ποια Ευρώπη, θα κληθεί να δώσει τη μάχη η Ελλάδα με την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο κρίσιμος χαρακτήρας των ευρωεκλογών, τρομάζει τη μνημονιακή αντίδραση στην Ελλάδα. Γι” αυτό επιστρατεύουν ανοησίες, ανακατεύουν σταυροδοσίες και πιλατεύουν ημερομηνίες».
Η κυβέρνηση ποντάρει  στην αποχή
Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις τελευταίες εξελίξεις   ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Είδαμε τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου.  Από τη μία το ΣΥΡΙΖΑ να έχει καταλήξει σε στήριξη υποψηφίων σε όλες εκτός μίας περιφέρειας και στους δήμους Αθήνας και Πειραιά.  Από την άλλη τη ΝΔ να έχει παντού διπλές υποψηφιότητες ή και καθόλου υποψηφιότητες. Αλλά παρόλα αυτά οι διπλές υποψηφιότητες να μην είναι πρόβλημα της ΝΔ αλλά πλούτος της αυτοδιοίκησης. Και έχουμε και τους γνωστούς σχολιαστές.
Να κόπτονται για τη δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να θεωρούν αυτονόητο το να αποφασίζει μόνος ο κ. Σαμαράς για τον ποιό δήμαρχο θέλουν οι Αθηναίοι.  Οι πολίτες όμως καταλαβαίνουν.  Γιατί βλέπουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συσπειρώσει όχι τους ψηφοφόρους αλλά και τα ίδια της τα στελέχη. Γνωρίζουν οι πολίτες ότι η ΝΔ ποντάρει στην αποχή τους. Διότι στην αρχή ήθελε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να ψηφίζουμε χωριστά δήμαρχο, χωριστά δημοτικούς συμβούλους. Μετά αλλάξανε την ημερομηνία».
Ακόμα ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε σε συνεργασία αριστερών δυνάμεων στις εκλογές των μεγάλων δήμων και των περιφερειών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς πάντως το δηλώνουμε από τώρα: Σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στο δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αν δε, ιδιαίτερα, βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους».
Οι   πρωταγωνιστές στις μάχες της Αττικής
Από την πλευρά της η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ   Ρένα  Δούρου έκανε αναφορά στη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας, διάλυση που εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο που στόχο έχει την επιστροφή στον 19ο αιώνα. Όπως υπογράμμισε, «οι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι οι γνησιότεροι εκφραστές αυτού του προτύπου. Του προτύπου που θέλει όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κοινωνίες της Ευρώπης με  μειωμένο μισθό, με  μειωμένη ασφάλιση, με  μειωμένα δικαιώματα. Με  μειωμένη αξιοπρέπεια».
«Τον Μάιο του 2014 ο ελληνικός λαός έχει μία μοναδική ευκαιρία: να οδηγήσει τη συσσωρευμένη οργή που δικαιολογημένα νιώθει σε αποτελεσματική δύναμη εκθρόνισης του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και να μετατρέψει την αγανάκτησή του, σε φωνή δημιουργίας, δημοκρατίας και ανατροπής» ανέφερε ο υποψήφιος με την «Ανοιχτή Πόλη» για δήμαρχος  Αθηναίων  Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας σημείωσε: «Φιλοδοξούμε μαζί με όλους και όλες, να απαγκιστρώσουμε τον Πειραιά από τη βαθειά κρίση, να τη μετατρέψουμε σε μια πόλη που το λιμάνι θα της ανήκει και θα το ελέγχει, πόλη βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη, αλληλέγγυα προς τους πολίτες της, χωρίς φτώχεια, περιβαλλοντικά ισορροπημένη, πόλη των νέων ανθρώπων και των νέων ιδεών».


Nez

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου