Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ|ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

Ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη, Μιχάλης Χάλαρης, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση την κατάσταση της χώραςκαι το κυβερνητικό δημοψήφισμα, έκανε την ακόλουθη εκτενή δήλωση:
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πρόταση της για «δημοψήφισμα»- που συνιστά θεσμική εκτροπή πάσχοντας από πρόδηλες και πολλαπλές αντισυνταγματικότητες - συμπεριφέρεται ανεύθυνα και με περισσή δειλία, μεταθέτοντας τις δικές της ευθύνες στους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Πρωθυπουργός, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, "πετάει" τις ευθύνες από πάνω του, πρωτοστατώντας σε ένα νέο εθνικό διχασμό για να σώσει την κυβέρνηση και το κόμμα του.
Η ανικανότητα και η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Να υπενθυμίσουμε, για να σταματήσουν οι ασύμβατοι ιστορικοί παραλληλισμοί με το 2012, ότι τότε ο κ. Γ. Παπανδρέου έφερε 105 δις κούρεμα χρέους και ζητούσε την λαϊκή νομιμοποίηση για να συνεχίσει. Σήμερα, ο μοιραίος και άτολμος πολιτικός που καμώνεται τον πρωθυπουργό, φέρνει 8 δις φοροκαταιγίδας και ζητάει τη νομιμοποίηση του λαού για να βγάλει τη χώρα από το ευρώ!

Η χειρότερη έκβαση που θα μπορούσε ποτέ να γίνει διαρκούσης, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου. Χιλιάδες τουρίστες θα σπεύσουν να φύγουν από την χώρα και θα ακολουθήσουν εκατομμύρια ακυρώσεις, με έναν από τους βασικούς πυλώνες ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας μας να διαλύεται.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι ότι δε θα αφήσουμε να διαλύσουν την πατρίδα μας οι της Κυβέρνησης εθνικού διχασμού και οι εντολείς τους που έχουν μεταφέρει μαζί με πρωτοκλασάτους υπουργούς τα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό.

Επισημαίνω ότι η χώρα στις 25 Γενάρη είχε:
ü     πρωτογενές πλεόνασμα,
ü     θετικό ρυθμό ανάπτυξης,
ü     μείωση ανεργίας,
ü     εμπορικό ισοζύγιο ισορροπημένο,  
ü     βγει από την άνοιξη στις αγορές ήδη μια φορά
ü     μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση,
ü     μείωση της έκτακτης εισφοράς,
ü     500 εκατομμύρια από το περίσσευμα του πλεονάσματος σε θύματα της κρίσης,
ü     επίδομα θέρμανσης,
ü     η ΔΕΗ δεν έκοβε το ρεύμα σε κανέναν,
ü     δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους,
ü     πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος,
ü     διατήρηση των 11 δις του ΤΧΣ στην κατοχή μας,
ü     δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους από το 2012 -όταν με το PSI κουρέψαμε 180 δις ευρώ,
ü     επιτύχει με ακρίβεια δύο συνεχείς προϋπολογισμούς, χωρίς ενδιάμεσες διορθώσεις,
ü     τα χρέη προς τον ιδιωτικό τομέα, είχαν πέσει από τα 9 δις στα 3,
ü     το δημοσιονομικό κενό θα καλύπτονταν με τους χειρότερους υπολογισμούς, με 1,5 δις μέτρα.
Όλα αυτά, όμως, δεν έχουν καμία αξία διότι αυτά δεν ήταν αποτελέσματα «υπερήφανης διαπραγμάτευσης»...

Σε αντιπαραβολή, τώρα που έχουμε «άξια» και περήφανη κυβέρνηση, που έκανε "διαπραγματευσάρα", υπάρχει πιθανότητα για μια τεράστια επιτυχία, που οι σαμαροβενιζελοι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα θα επιτύχαιναν, και μάλιστα με πολύ μικρό αντάλλαγμα. Οι 6 αυτοί μήνες βύθισαν τη χώρα εκ νέου στην ύφεση και η κυβέρνηση επέλεξε να οδηγήσει τη χώρα ασύντακτα στη δραχμή. Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει είναι ιστορικά ανάλγητος - κρύβοντας το πραγματικό ερώτημα από τον κόσμο (ευρώ ή δραχμή), καθώς και τις επιπτώσεις του "όχι". Η επιλογή της δραχμής όφειλε να είναι καθαρή, όχι κρυμμένη πίσω από ψευδείς περιγραφές για να διαχυθεί η ευθύνη της καταστροφικής μετάβασης στον ελληνικό λαό, με στόχο αφ' ενός να διατηρηθεί συμπαγής η κυβερνητική πλειοψηφία και αφ' ετέρου να μετατεθεί η τελική ευθύνη στους άλλους λαούς της Ευρωζώνης. Εσωτερικά, ο διχασμός ήδη βρίσκεται στις πόρτες μας και οι παλαιοί πολιτικοί διαχωρισμοί είναι ήδη παρελθόν. Η Ελλάδα δυστυχώς "Σερβοποιήθηκε" και έχει ήδη χωριστεί σε ένα ευρωπαϊκό και σε ένα αντιευρωπαϊκό (φίλο-Ρωσικό;, Κινέζικο;, Βενεζουέλα; ) μέτωπο.

Δυο τα ερωτήματα προς τον Πόντιο Πιλάτο που μας κυβερνά:
Αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός "ΟΧΙ", υπάρχει εικόνα της χώρας μετά;
Αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός "ΝΑΙ", πώς θα συνεχίσει να κυβερνά αυτός που πρότεινε το "ΟΧΙ";

Αλλά να μάθει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει το "ναι" και τι το "όχι".
Το "όχι" σημαίνει αναγκαστικά και έξοδο από το ευρώ και από την Ευρώπη.
Και ρωτάω:
Θα ωφεληθεί ο συνταξιούχος από την έξοδο από την Ευρώπη;
Θα ωφεληθεί ο αγρότης από την έξοδο από την Ευρώπη; Από που παίρνει τα χρήματα των επιδοτήσεων;
Θα ωφεληθεί ο νέος, ο φοιτητής, ο επιχειρηματίας από την Ευρώπη;
Πιστεύει κανείς ότι, οι άνθρωποι που είπαν ότι θα μας παρακαλάνε να μας δανείζουν οι Ευρωπαίοι, αυτοί που μας έλεγαν ότι καθαρογράφεται η συμφωνία, αυτοί που μας έλεγαν ότι υπάρχουν άλλοι δρόμοι, που τάξανε τα πάντα και σε όλους, είναι αξιόπιστοι ότι την επόμενη μέρα θα μας κρατήσουν όρθιους;
Είναι απλό: είχαν κρυφή ατζέντα. Επίτηδες μας φέρανε εδώ με ψέματα και παρουσιάζουν ότι ευθύνονται οι θεσμοί για το αδιέξοδο.
Αλήθεια, τι διαφέρει τελικά η πρόταση των θεσμών, από την πρόταση του ίδιου του Τσίπρα των 8 δις μέτρων;

Ο Χίτλερ είχε πει: "Οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα, παρά ένα μικρό".
Πόσο μεγάλο είναι το δικό σας ψέμα; Πόσο θα λειτουργήσουμε ως μάζα; Είναι, λοιπόν, η ώρα της απόλυτης ατομικής ευθύνης. Χωρίς διχασμούς. Με ψυχραιμία. Με σύνεση. Αποδεικνύουμε ότι γενναιότητα είναι να πράττεις αυτό που πιστεύεις πραγματικά σωστό, χωρίς να υποκύπτεις σε ψεύτικους ηρωισμούς ή αληθινούς προπηλακισμούς.
Μένουμε Ευρώπη.-

Μιχάλης Χάλαρης




προς Chalaris, κρυφή κοιν.: Εμένα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποιος τα λεει?πληρωμενοι κονδηλοφοροι,και για νε δειτε τα ψεματα που λετε,ενα μονο σασ λεω για την ΔΕΗ,350000 συμπολιτες με κομμενο ρευμα,ανασφαλιστοι ειχαν ιατρικη περιθαλψη,που ζειτε στην χωρα της φαντασια σας,μειωση της ανεργιας,το αστειο 1500000 ανεργοι,φαντασιωνεσται,τα 11 δισ του ΤΧΣ που ειναι?μυθομανειται.θετικο ρυθμο αναπτυξησ,πλεονασμα,θα μασ τρελανεται τοτε γιατι πηγατε σε εκλογες,αναδιαρθρωση του χρεουσ ,πλακα κανεται στα υψη με τοσες θυσιες ,δεν ντρεπεσται,εισαι και του πασοκ,ποιανου πασοκ,τησ πολυκατοικιασ,βλεπεται επι εποχης σας η επιθεωρηση εργασιας μεγαλουργησε,και οι επιχειρησεισ τρομαξαν και λειτουργησαν αψογα,ο χειροτεροσ συμβουλος στην πολιτικη ειναι η εμπαθεια και το ψεμα και σε συνδυασμο με την πολιτικη ανικανοτητα δημιουργει σκηνικα γκεμπελικης εικονας αντε γεια κυριε χαλαρη