Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Κλειστές από σήμερα οι τράπεζες – επιβολή capital controls

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ειδική τραπεζική αργία για την ερχόμενη εβδομάδα. Οι τράπεζες αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τη Τρίτη 7 Ιουλίου αφού επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Το όριο ανάληψης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 60 ευρώ ημερησίως. Τη Δευτέρα εκτός από τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν τα ΑΤΜ ούτε τα άλλα ηλεκτρονικά δίκτυα συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» γίνεται προσπάθεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές διευθετήσεις ώστε από την Τρίτη 30 Ιουνίου, να επαναλειτουργήσουν τα ATM, ωστόσο στελέχη τραπεζών εκφράζουν αμφιβολίες για το αν τα τρέχοντα αποθέματα ρευστότητας επαρκούν να υποστηρίξουν την μερική έστω επαναλειτουργία των ΑΤΜ.
Οι τελικές αποφάσεις και οι λεπτομέρειες των κεφαλαιακών περιορισμών θα γίνουν γνωστές αργότερα.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των τραπεζών καθώς και συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: