Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η γραφειοκρατία, η αδιαφορία και οι ίντριγκες αφήνουν απλήρωτες τις μονάδες τεχνητού νεφρού της Θεσσαλονίκης.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης, κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών. Σε ανανακοίνωσή της αναφέρει :

"Ενώ το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έχουν εξασφαλίσει τα χρήματα για να πληρωθούν  πριν τα Χριστούγεννα οι μονάδες τεχνητού νεφρού όλης της Ελλάδος και για το μήνα Αύγουστο, ενώ η Διεύθυνση Οικονομικού του ΕΟΠΥΥ  έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τα μικροπροβλήματα του νεοεφαρμοζόμενου ηλεκτρονικού συστήματος, να έχει ενταλματοποιήσει μέχρι και τον Αύγουστο, η ΠΕ.ΔΙ Θεσσαλονίκης βρίσκεται ακόμα στο μήνα Μάιο με κίνδυνο αν το πρόβλημα δεν λυθεί μέχρι την Παρασκευή 18/12/2015, θα μείνουν απλήρωτες οι μονάδες τεχνητού νεφρού της  Θεσσαλονίκης (από τις 20/12/2015 δεν γίνεται καμία πληρωμή μέχρι τον καινούριο χρόνο).
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσουν μισθούς και δώρα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και να μην μπορούν να προμηθευτούν αναλώσιμα για την αιμοκάθαρση, δημιουργώντας τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στις οικογένειες των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και κυρίως στη ζωή των ασθενών δημιουργώντας πρόβλημα στην πρόσβαση στην αιμοκάθαρση γιατί δυστυχώς τα κρατικά νοσοκομεία είναι αδύνατον να απορροφήσουν τους νεφροπαθείς που θα μείνουν χωρίς αιμοκάθαρση στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι λυπηρό και απαράδεκτο οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης  να είναι όμηροι των προσωπικών διαφορών των διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ της θεσσαλονίκης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και η Διοίκηση του οργανισμού να μην μπορούν να δώσουν λύση.
Παρακολουθούμε με προσοχή και καλούμε για τελευταία φορά όλους τους εμπλεκόμενους να επιλύσουν το πρόβλημα πριν είναι αργά.
Τις προσωπικές διαφορές των δημοσίων υπαλλήλων και  των υπηρεσιών ας τις επιλύσουν οι αρμόδιοι χωρίς να διακινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.
Επιτέλους πότε θα καταλάβουν ορισμένοι ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα προσωπικά παιγνίδια σε βάρος της υγείας των πολιτών?

Έστω και τώρα δώστε άμεσα λύση διαφορετικά είστε υπεύθυνοι  για οτι πρόκειται να συμβεί.....

Δεν θα ανεχθούμε άλλο την αδιαφορία σας και τον εμπαιγμό κανενός....
Θα μας βρείτε απέναντι σας....
Πηγή : http://ygeiapress.blogspot.gr/2015/12/blog-post_64.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: