Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πλησιάζει η Κυριακή του Θωμά για τους ψεύτες της ενημέρωσης. Νέα αγορά 2,5 δις, ομολόγων ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ !

Μέχρι σήμερα. έχουν κατά σειρά “παραιτήσει”, τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο, τον Καμμένο και καμιά δεκαριά φορές τον Μπαλτά, τον Πολάκη, τον Μουζάλα κλπ. Έχουν φορτώσει στην κυβέρνηση, που τους παίρνει τα κανάλια και τους παραπέμπει για τα θαλασσοδάνεια, τα ξεχασμένα Πόθεν Έσχες και τους κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία, … και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο Μνημόνιο ( κάτι σαν τα … “παιδία του Πειραιά ” της αξέχαστης Μελίνας! ). Α, να μην το ξεχάσω. Έγραψαν και για “κούρεμα καταθέσεων την Μεγάλη Τετάρτη …”. Φαίνεται λοιπόν ότι εκείνος ο … κακομοίρης ο Ντράγκι,
δεν … ενημερώνεται από τα ελληνικά Μέσα ( που απεργούν για το αγγελιόσημο …) και δεν ξέρει τι κάνει … Έτσι λοιπόν, μετά την προηγούμενη Πέμπτη που είχε προχωρήσει σε αγορά για πρώτη φορά μεταά από 5 χρόνια, 1 δις ομολόγων ελληνικών τραπεζών, σήμερα προχώρησε σε νέα αγορά ύψους 2,5 δις, αυτή τη φορά!!! “Σε αγορά ομολόγων EFSF, ύψους 2,5 δισ. ευρώ που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Συνολικά η ΕΚΤ έχει προγραμματίσει να αγοράσει ομόλογα αξίας 18,5 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο ομολόγων EFSF 37 δισ. ευρώ που διαθέτουν οι εγχώριες τράπεζες.
Τραπεζικές πηγές, που επικαλείται η Καθημερινή αναφέρουν ότι οι αγορές αφορούν ομόλογα κοντινών λήξεων (το 2018) ενώ η τιμή αγοράς τους ήταν λίγο υψηλότερα από το 101, επιτρέποντας στις τράπεζες να γράψουν μικρά κεφαλαιακά κέρδη.Στελέχη τραπεζών εκτιμούν πως όταν οι αγορές επεκταθούν και σε ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας, τότε οι τιμές θα είναι υψηλότερες, αποφέροντας μεγαλύτερα κεφαλαιακά οφέλη για τις τράπεζες. ” Η κίνηση πέραν του κεφαλαιακού οφέλους για τις τράπεζες έχει σημαντική συμβολική αξία, καθώς υλοποιείται σε κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα.”, εκτιμά η … Καθημερινή ! ( και όχι η Αυγή, παιδιά …)

Δεν υπάρχουν σχόλια: