Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΚ: «ΕΔΩΣΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!»

thumbnailΓράφει ο Γιάννης Ντάσκας
Πασίγνωστη επιχειρηματίας έκανε προχθές στην Ευελπίδων, κατά την διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας, καταγγελία-σοκ: «Έδωσα σε υπουργό 150 χιλιάρικα σε βαλίτσα σε αίθουσα VIP». Ο πολιτικός αυτός ήταν υπουργός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Σημίτη.
Το ρεπορτάζ αυτό δημοσιεύθηκε στο FMVOICE.GR πριν πολλές ημέρες:
Βεβαίως, ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αρνήθηκε κατηγορηματικά την καταγγελία. Δεν μπόρεσε, όμως, να αντικρούσει πειστικά την κατηγορία της βορειοελλαδίτισσας επιχειρηματία. Ιδού οι καυτοί διάλογοι στη δικαστική αίθουσα:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Δεν ήταν ποτέ δικηγόρος μου ο πολιτικός αυτός. Μεσολάβησε μόνο στην Αγροτική Τράπεζα για να μας ανταποδώσει, υποτίθεται, το καλό που κάναμε στην οικογένειά του. Αλλά μεσολάβησε με το αζημίωτο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: Τι εννοείτε;
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Τού έδωσα 150.000 ευρώ. Τα ήθελε σε μετρητά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και πως τα δώσατε;
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Μού ζήτησε να τα μεταφέρω σε βαλίτσα. Και μέσω ενός άλλου προσώπου που τον συνόδευε, μου ζήτησε και πέρασα από την πόρτα των VIP. Δηλαδή την πόρτα υψηλών προσώπων για να μην πιάσει το μηχάνημα τα λεφτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιάνουν και τα χρήματα τα μηχανήματα λέτε;
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Και εγώ δεν το ήξερα, κυρία Πρόεδρε, παρότι είμαι επιχειρηματίας δεκαετίες και με πολλές μεγάλες συναλλαγές. Αλλού μου είπε ότι επειδή τα χρήματα ήταν σε δεσμίδες ένα ειδικό «υλικό» που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των χαρτονομισμάτων δίνει σήμα μετάλλου και τότε ελέγχονται. Ενώ στην πόρτα των VIP δεν γίνεται τέτοιος έλεγχος. Και πράγματι αυτό έκανα.
Χλιαρή άρνηση
Ο κατηγορούμενος πολιτικός, που ήταν παρών στο δικαστήριο, αρνήθηκε, αν και εντυπωσιακά χλιαρά, όσα είπε η μάρτυς. Ο δε συνήγορός του, ένας πανέξυπνος γιός παλαιού δικαστικού, ζήτησε να γραφούν στα πρακτικά όσα είπε η επιχειρηματίας, για να εισπράξει την απάντηση της μάρτυρος: «Βεβαίως να γραφούν!»
Το δικαστήριο έμοιαζε έκπληκτο και αργότερα, η Πρόεδρος έδειξε την έκπληξή της με όσα άκουγε, λέγοντας σε άλλο σημείο της δίκης προς την πλευρά του πολιτικού:
«Με συγχωρείτε, αλλά αυτά που δείχνετε δεν είναι οι υπογραφές που πρέπει να έχει το έγγραφο αυτό. Πάτε να παραπλανήσετε το δικαστήριο;»
Το θέμα ήταν πολύ σοβαρό. Ένα έγγραφο της Αγροτικής, που δεν είχε σφραγίδες, ανέφερε ότι αυτό επιδόθηκε και αφορούσε συναλλαγή εκατομμυρίων, για την οποία συναλλαγή συντάχθηκαν αγωγές και μηνύσεις κατά της επιχείρησης. Το έγγραφο ανέφερε και όνομα… στελεχάρας της Τράπεζας, το οποίο βρίσκεται σε πρακτικά παροχής των γνωστών θαλασσοδανείων των κομμάτων, τα οποία ερευνά τώρα η Εξεταστική Επιτροπή.
Η επιχειρηματίας είπε ότι δεν εμφανίσθηκαν ποτέ αγωγές και μηνύσεις και όλα αυτά που γράφει το επίσημο τραπεζικό έγγραφο είναι ψέμματα. «Θεωρώ και αυτό το έγγραφο κατασκευασμένο, για να ωφεληθεί μια εταιρεία με τεράστιες ποσότητες κρατικού χρήματος», είπε στο Δικαστήριο…
Η υπόθεση θα έχει προφανώς σοβαρή συνέχεια. Προς το παρόν, πάντως, και μέχρι να λάβει διαστάσεις επίσημης έρευνας για τα προαναφερόμενα -που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά- δεν αναφερόμαστε στα πρόσωπα, τα οποία είναι γνωστά.
Αναφερόμαστε κατ’ αρχήν στην καθ’ αυτήν υπόθεση, καθώς για τον εν λόγω πολιτικό υπάρχουν ήδη βαρύτατες κατηγορίες, στο στάδιο των παραπομπών.
Η Πρόεδρος, εκτιμώντας προφανώς την κατάσταση εν γένει, είπε κάποια στιγμή από την έδρα: «Δεν γνωρίζω πολιτικούς, ούτε τον παρόντα, αλλά για τα προβλήματα που μου λέτε έχω να πω ότι είτε θα είναι κανείς πολιτικός, είτε επιχειρηματίας…»
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…»
Ετσι κλείσαμε το ρεπορτάζ για μία δίκη που παρακολουθήσαμε.Εκτοτε περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει ο κ.Υπουργός.
Μία εκδοχή είναι να περιμένει να δημοσιευθούν τα πρακτικά.Αυτά όμως αργούν.Ο κ.Υπουργός έχει τεράστιο νομικό επιτελείο που μπορεί ,αν θέλει,να λάβει απόσπασμα απο τα πρακτικά σε μία ημέρα,άντε μια εβδομάδα και να καταφύγει στα δικαστήρια καταγγέλλοντας συκοφαντία κλπ.
Δεύτερη εκδοχή είναι να μην κάνει απολύτως  τίποτα γιατί ήδη είναι στριμωγμένος και προσπαθεί βάζοντας μεγάλα μέσα στην πολιτική και στη Δικαιοσύνη να κουκουλωεί το σκάνδαλο.Θα έχει βοήθειες απο πρόσωπα που είναι τριγύρω του.
Εάν θεωήσει τα πρόσωπα αυτά κανείς μια αλυσσίδα επειδή συνδέονται με διάφορες τρόπους(π.χ. επαγγελματικούς) τότε φτάνει μέχρι την κορυφή της πολιτικής πυραμίδας και στη …λίστα Λαγκάρντ.
Επομένως ο ένας θα στηρίζει τον άλλο για να μην βγει τίποτα.
Βλέπετε να πέφτουν ποινές και δημοσιότητα για την κλεπτοκρατία που «κοσμεί» τη λίστα Λαγκάρντ ή τη λίστα Μπόργιανς ή τη λίστα ακινήτων του εξωτερικού ή τη λίστα Λουξεμβούργου ή τη λίστα Λιχτεσντάίν ;
Ο νυν Υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ήταν Γραμματέας εναντίον της διαφθοράς.Τότε μας είχε ονομάσει επτά λίστες που έψαχναν οι αρχές μας και είχαν βρει «λαυράκια».
Τα περιμένουμε.
Τις περιμένουμε
Τελειώναμε το ρεπορτάζ εκείνο λέγοντας ότι συνεχίζεται.Τι εννοούμε;
Περιμένουμε τον Υπουργό να αμφισβητήσει τις βαλίτσες και θα επανέλθουμε.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Δεν θα κάνει τίποτα γιατί ξέρει ότι μπορεί να αποδειχθεί η υπόθεση με τη βαλίτσα.Και τότε δε θα μπορεί να κουκουλωθεί συνολικά το σκάνδαλο,το οποίο καταλήγει σε σοβαρά κακουργήματα και εμπλοκές και πολυεθνικής…

Δεν υπάρχουν σχόλια: