Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Βούλγαρος Αναλυτής: Οι Έλληνες δέσμευσαν τα Σκόπια χειροπόδαρα – Μακεδονία ονομάζεται μόνο η επαρχία τους

Βούλγαρος Αναλυτής: Οι Έλληνες δέσμευσαν τα Σκόπια χειροπόδαρα – Μακεδονία ονομάζεται μόνο η επαρχία τουςΗ ελληνική Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από τη βουλγαρική συμφωνία με τη «Μακεδονία» για την «Καλή Γειτονία», γιατί υπάρχουν δεσμευτικές ρήτρες, δήλωσε ο γνωστός Βούλγαρος αναλυτής Κρασιμίρ Ουζούνοφ, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.Ο ιστορικός αναλυτής και πρόεδρος του Ειδησεογραφικού Οργανισμού και του ραδιοφώνου «Fokus», Κρασιμίρ Ουζούνοφ, αυτή τη θέση εξέθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη βουλγαρική ραδιοτηλεόραση.

Η ανάγνωση των γεγονότων στην Ελλάδα, δεν παρουσιάζει ομοιογένεια, σχολίασε ο Ουζούνοφ και συνέχισε:
«Προσωπικά, βλέπω μια βαλκανοποίηση των ελληνικών κομμάτων που συμμετέχουν στο κοινοβούλιο με αφορμή τη Συμφωνία. Από εκεί τα πολιτικά πράγματα θα ξεκινήσουν.
»Αν πρέπει να τα συνοψίσουμε πριν αναφερθούμε σχετικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας «μακεδονικός» γάμος έχει περισσότερες μάχες από δύο ελληνικές επαναστάσεις.
»Δηλαδή, τώρα όλοι βαδίζουν για τη λεγόμενη «Βόρεια Μακεδονία» και την Κυριακή στα Σκόπια θα πρέπει να αποφασισθεί από τους δύο κύριους στον (κυβερνητικό) συνασπισμό, το αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα για την Ενσωμάτωση DUI και τους Σοσιαλιστές της SDSM, εάν θα πάνε για βουλευτικές εκλογές μαζί με τις προεδρικές.
»Αν πρέπει να χαρακτηρίσουμε τη δική μας Συμφωνία με αυτήν των Ελλήνων, δηλαδή τη Συνθήκη των Πρεσπών, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι των Ελλήνων είναι καλύτερη από τη βουλγαρική γιατί, όπως είπα, περιέχει ρήτρες δεσμευτικές.
»Αυτή που κάναμε εμείς η Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη «Μακεδονία» δεν έχει δεσμευτικές ρήτρες.
»Και μπορεί το άλλο μέρος, η όποια κυβέρνησή τους, να πει ότι «τερματίζεται η συμφωνία με τη Βουλγαρία μέσα σε ένα έτος», όπως γράφει, ότι μπορεί να γίνει, στη συμφωνία, λέει ο Ουζούνοφ.
»Η ελληνική συνθήκη, απεναντίας έχει μη αναστρέψιμα στοιχεία κυρίως στον πολιτισμό και την ιστορία.
»Υπάρχει σαφής κατάργηση όλων των μακεδονικών μνημείων από την πλατεία της Μακεδονίας καθώς και άλλων στοιχείων.
»Εμείς κολλήσαμε εάν θα παραδεχθούν τον Σαμουήλ ως Βούλγαρο.
»Δεν ξέρουμε, ακόμη, που είναι οι 60 χιλιάδες απόφοιτοι (Σκοπιανοί) των βουλγαρικών πανεπιστημίων.
»Δεν έχουμε συνεπή πολιτική, γιατί όταν κάποιος ανέβει στην εξουσία, πιστεύει ότι η ιστορία αρχίζει και τελειώνει με αυτόν.
»Οι Έλληνες είναι πιο συνεπείς στην πολιτική τους.
»Ακόμη και σε αυτήν την άρνηση για τη «Μακεδονία» είναι πιο συνεπείς.
»Λένε ότι η βόρεια επαρχία μας λέγεται Μακεδονία και εσείς πρέπει να λέγεστε «Βόρεια Μακεδονία».
»Οι Έλληνες μεταξύ τους δεν έχουν μεγάλες διαφορές, όπως εμείς.
»Αλλά, είναι αλήθεια, ότι όποιος βάλει την υπογραφή του κινδυνεύει το πολιτικό του μέλλον», είπε Ουζούνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου