Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΑΚΗςΤου Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 12-05-2019
Ιστορική  χαρακτηρίζεται από πολλούς η ομιλία του υφυπουργού υγείας κ. Παύλου Πολάκη στην αντίκρουση της πρότασης μομφής την οποία κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον του στις 7 Μαΐου 2019.
Με την ομιλία του στη βουλή ο Παύλος Πολάκης αποδεικνύει ότι είναι άριστος γνώστης της Ελληνικής γλώσσας και της Ελληνικής Ιστορίας,  γιατί στην ουσία με απλά και κατανοητά λόγια ευθυγραμμίζεται στην απολογία με το «υπέρ του αδυνάτου» του Λυσία  «Ου πολλού δέω χάριν έχειν, ώ Βουλή, τω κατηγόρω ότι μοι παρεσκεύασε τον ... Διότι, ενώ προηγούμενα δεν είχα πρόφαση για ν' απολογηθώ για τη ζωή μου, 
.ο οποίος ευχαριστεί τους κατηγορούμενούς του επειδή του έδωσαν την δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητα του, πράγμα που στην ουσία θα έπρεπε να είχε κάνει ο κ. Κηπουρόπουλος  γιατί ο Λυσίας αναφέρεται στον άνθρωπος που  με φυσική αναπηρία, μιλώντας στη Βουλή των Πεντακοσίων, προσπαθεί να διατηρήσει το δικαίωμα να λαμβάνει το ετήσιο χρηματικό επίδομα που χορηγούσε το δημόσιο ταμείο στους ανάπηρους και τους φτωχούς.(δείτε από το 23:27 του video).
Ο Κ. Πολάκης αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία η είσοδός του στους πρώτους στην ιατρική Αθηνών και αν έρθουμε λίγο εμείς οι μεγαλύτεροι στην εποχή αυτήν θα δούμε ότι  δεν ήταν εύκολο από μία παραμεθόριο περιοχή της χώρας και χωρίς υποβοήθεια (φροντιστήρια κλπ), να περάσεις στην ιατρική Αθήνας και μάλιστα από τους πρώτους.
Παρακολουθώντας την ομιλία του Παύλου Πολάκη ο οποίος στην ουσία λέει αυτά που θέλουμε να πούμε όλοι σήμερα άλλοι γιατί δεν έχουμε δημόσιο λόγο, άλλοι γιατί δεν έχουμε την κατάλληλη γνώση και νόηση, άλλοι τα κότσια και άλλοι δεν θέλουμε να θίξουμε πρόσωπα και καταστάσεις,   θα δούμε ότι διαχρονικά αυτή του η ομιλία θα αποκτά ιστορικό χαρακτήρα…

Τέλος ο κ. Πολάκης μου θύμισε ανάλογες δηλώσεις του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, όταν έλεγε ότι “Το καλό στην Ελλάδα δεν είναι οργανωμένο, τα άνομα συμφέροντα είναι καλά οργανωμένα»..


Δείτε εδώ σχετική  δήλωση του ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ: “Το καλό στην Ελλάδα δεν είναι οργανωμένο, τα άνομα συμφέροντα είναι καλά οργανωμένα»..(video) 

 

Το video της ομιλίας του Παύλου Πολάκη που  πρέπει να το δούν όλοι οι Έλληνες

 


2 σχόλια:

Συγκαμμένος είπε...

Ναι γιατί τα αρχαία ελληνικά τα παίζεις στα δάχτυλα ως γνωστόν.
Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του.
Μόνο ντροπή, αλλά που να τη βρείτε οι Ψειριζέοι.

thoureios.blokspot είπε...

ενώ εσείς οι νεοΠΑΣΟΚΟΙ (Μαριονέτες του Κυριάκου) πλημμυρίσατε από ηθική, πήρατε το κίνημα από το 42% και το φέρατε στο 4%