Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ένας Περιστεριώτης -όχι ψυκτικός- απαντά στον Κ. Μητσοτάκη

Στιγμιότυπο από την διακαναλική συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

13 Μαΐου 2019 
 Γιατί ο κ. Μητσοτάκης σκέφτεται ένα παιδί στο Περιστέρι και δεν σκέφτεται ένα παιδί στην Εκάλη που θέλει να πάει σε τεχνική σχολή; Αυτό είναι το όραμά του για την κοινωνία; Οι Περιστεριώτες να είναι το τεχνικό προσωπικό της Εκάλης;"Σκέφτομαι όμως και το νέο παιδί στο Περιστέρι που είναι 20 χρόνων και θέλει να πάει σε μια τεχνική σχολή και θέλει να έχει μια καλή επαγγελματική εκπαίδευση για να βρει αύριο δουλειά ως ψυκτικός ή ως ένα παιδί που μπορεί να επισκευάζει ανελκυστήρες. Δουλειές που μπορούν υπό προϋποθέσεις να είναι καλές και να του δώσουν ένα καλό εισόδημα.
Δεν αφορά αυτή η συζήτηση μόνο τους αριστούχους των πανεπιστημίων. Αφορούν και τα νέα παιδιά τα οποία δεν θα πάνε στο πανεπιστήμιο, από επιλογή, και σήμερα δεν έχουν καμία εναλλακτική για το πώς θα χτίσουν τη ζωή τους". Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή.
Αυτό μήπως είναι διαχωρισμός των παιδιών και της κοινωνίας;
Η συζήτηση δηλαδή, δεν αφορά αυτόν που είναι ευκατάστατος και θα πάει σε κάποιο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, αλλά εκείνον που δεν μπορεί.
Γιατί ο κ. Μητσοτάκης σκέφτεται ένα παιδί στο Περιστέρι και δεν σκέφτεται ένα παιδί στην Εκάλη που θέλει να πάει σε τεχνική σχολή;
Σαφώς και κάποιος ψυκτικός, υδραυλικός ή κάποιος που επισκευάζει ανελκυστήρες μπορεί αν είναι καλός στη δουλειά του να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένεια του.
Αυτό είναι όμως το όραμά του για την κοινωνία;
Οι Περιστεριώτες να είναι το τεχνικό προσωπικό της Εκάλης;
Να το πει αυτό εάν επισκεφτεί το Περιστέρι.
Η Δυτική Αθήνα, η Δυτική Αττική, είναι στην 2η και την 3η ταχύτητα.
Αυτό είναι το όραμα, το σχέδιο.
Το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, το Ίλιον, το Αιγάλεω, το Καματερό, ο Ασπρόπυργος που επισκέφτηκε πρόσφατα, είναι άλλη κατηγορία.
Να το πει.
Να το λένε και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στον δυτικό τομέα, όταν θα ζητούν σταυρό στις εθνικές εκλογές.
Να το λέει και ο υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.
Και αν μια κοπέλα δεν θέλει να επισκευάζει ανελκυστήρες;
Εάν θέλει να γίνει νοσηλεύτρια;
Αυτή η νέα, θα πάει στο ΕΠΑΛ. Θα αφήσετε κ. Μητσοτάκη τον κλάδο υγείας στα ΕΠΑΛ, ή θα τον καταργήσετε όπως κάνατε στο παρελθόν;
Αυτές είναι οι ίσες ευκαιρίες που θα έχουν τα νέα παιδιά;
Ξέρετε πόσοι Περιστεριώτες έχουν πρωτιές στο Πολυτεχνείο, στην Ιατρική και σε πανεπιστημιακές σχολές;
Πάρα πολλοί.
Ξέρετε πόσοι είναι περιζήτητοι; Πάρα πολλοί.
Επειδή όμως ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως αναγνωρίζει τις ανισότητες και τελικά τις επιδιώκει, δικαιώνει ο ίδιος την κυβέρνηση που μιλάει για ελίτ και για κοινωνία των λίγων και εκλεκτών.
Επειδή είμαι γέννημα-θρέμμα Περιστεριώτης σας ζητώ συγνώμη κ. Μητσοτάκη που σπούδασα και δεν επισκευάζω ανελκυστήρες σε μεζονέτες τριών επιπέδων στα βόρεια προάστια, όπως θα θέλατε.
Ζητώ συγνώμη που δεν ανήκω στην κοινωνία που οραματίζεστε.
Ζητώ συγνώμη που ως Περιστεριώτης, σπούδασα και -μέσω των σπουδών μου- έχω τη δυνατότητα να συνομιλώ με αρίστους και ενδεχομένως να έχω την τιμή να σας θέσω ερώτηση σε μια διακαναλική συνέντευξη που θα δώσετε στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: