Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Συνειδητά ακροδεξιοί, θρασύδειλοι ψεύτες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη–Χρυσοχοΐδη


Ο στόχος των κυβερνητικών fake news «ήταν να μπερδέψουν τον κόσμο, ενώ ένα είναι το θέμα: για πρώτη φορά μπαίνει η αστυνομία μέσα σε κινηματογράφους για να προχωρήσει σε προσαγωγές ανηλίκων επειδή παρακολουθούν ταινία … αυτό δεν έχει ξαναγίνει, ήταν μία συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η κοινωνική κατακραυγή για την πρώτη είσοδο αστυνομικών σε κινητογράφο και τις προσαγωγές ανηλίκων κινητοποίησε τον μηχανισμό fake news του Μαξίμου και τα ΜΜΕ που έλεγαν για «νόμο Ραγκούση», αλλά η ίδια η υπουργός Πολιτισμού εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Κ. Μητσοτάκη, τον «υπουργό Προπαγάνδας» του και τους δημοσιογράφους, είπε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

 Ο κ. Ραγκούσης απάντησε αναλυτικά στα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου περί «νόμου Ραγκούση» του 2010 με βάση τον οποίο υποτίθεται ότι έγιναν τα όσα πρωτοφανή καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τονίζοντας ότι «επιβεβαιώνεται ότι είναι πραγματικά απαράδεκτη η κατάσταση που ζει η χώρα, το καθεστώς των fake news που έχουν πηγή την ίδια την εκτελεστική εξουσία, το ίδιο το Μαξίμου, το γραφείο του πρωθυπουργού. Είναι αδιανόητοι οι άνθρωποι, ασύλληπτη η γκεμπελικής έμπνευσης προσπάθεια που κάνουν, κάθε φορά που στριμώχνονται, κάθε φορά που εκτίθενται».

Ο στόχος των κυβερνητικών fake news «ήταν να μπερδέψουν τον κόσμο, ενώ ένα είναι το θέμα: για πρώτη φορά μπαίνει η αστυνομία μέσα σε κινηματογράφους για να προχωρήσει σε προσαγωγές ανηλίκων επειδή παρακολουθούν ταινία … αυτό δεν έχει ξαναγίνει, ήταν μία συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη, αυτό ήταν που προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή σε όλη την Ελλάδα, αυτό προσπάθησαν να συσκοτίσουν στην συνέχεια, να μπερδέψουν τον κόσμο, λέγοντας για τον νόμο του 2010 και… παραμύθια της Χαλιμάς», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Θύμισε ότι η ίδια η νυν υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε χθεσινές της τηλεοπτικές δηλώσεις «είπε επί λέξει: “ο νόμος αυτός είναι για τον κινηματογράφο και είναι του Γερουλάνου” άρα καμία σχέση με την ψευδή προπαγάνδα, ότι ήταν δικός μου νόμος (δεν έχω κάνει υπουργός Πολιτισμού ποτέ)», όπως είπε. Προσέθεσε μάλιστα ότι η κ. Μενδώνη είπε το «δεύτερο και σημαντικότερο, ότι αυτός ο νόμος δεν έδινε δυνατότητα σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού να φωνάξουν την αστυνομία και να κάνουν προσαγωγές ανηλίκων. Δίνει δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι ελέγχους και να στραφούν αποκλειστικά και μόνο εναντίον ιδιοκτητών αιθουσών, εάν διαπιστώσουν ότι έχουν επιτρέψει είσοδο σε ανήλικους κ.ο.κ.».
«Αυτά τα είπε η υπουργός Πολιτισμού του Μητσοτάκη, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον ίδιο, τον υπουργό Προπαγάνδας του, τον μηχανισμό, τα site, τους δημοσιογράφους που μέχρι και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων χτες το βράδυ έλεγαν για “νόμο Ραγκούση” που με βάση αυτόν έγιναν όλα … όπως ο Άρης Πορτοσάλτε, έτσι πληροφόρησε τους δύσμοιρους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ χτες το βράδυ».
Η λογική που φαίνεται να διέπει τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι η αστυνομία θα «μπαίνει μπροστά», όπως έγινε και με τις εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια, υπάρχει κι εδώ, το νέο συμβάν με τους κινηματογράφους «δεν είναι ούτε μεμονωμένο περιστατικό ούτε έγινε κατά τύχη εξαιτίας των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, είναι το ακραία δεξιό δόγμα “νόμος και τάξη” των Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Απλώς δεν περίμεναν αυτή την κοινωνική κατακραυγή και επειδή είναι θρασύδειλοι και ψεύτες, με το που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτή την κοινωνική κατακραυγή ενεργοποίησαν την γκεμπελική προπαγάνδα», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο ίδιος αναφέρθηκε σε αντίστοιχες επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το θέμα της ψήφου των Αποδήμων, όπου έχουν «γράψει ήδη την δική τους ιστορία, που δεν είναι γραμμένη με… χρυσά γράμματα, αλλά με γκρίζα και όπως πάει με μαύρα».
Θύμισε ότι «ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι γι’ αυτόν αποτελεί “κόκκινη γραμμή” ότι θα αποκτήσουν δικαίωμα … για ψήφο εξ αποστάσεως όλοι όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και όλοι όσοι δυνητικά μπορούν να εγγραφούν (κάτι που μεταφράζεται σε εκατομμύρια ανθρώπους)».
Στη συνέχεια «μετακινήθηκε κάνοντας ριζική μεταστροφή και προσχωρώντας στην οικογένεια των απόψεων που έχουμε διατυπώσει και εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 … σε γραπτή επίσημη επιστολή του υπουργού του, κ. Θεοδωρικάκου την Παρασκευή προς τα κόμματα, αναφέρει ότι αποδέχεται την πρόταση του ΚΚΕ που περιορίζει αυστηρότατα τον κατάλογο αυτών που θα έχουν δικαίωμα άσκησης ψήφου εξ αποστάσεως σε όσους δεν έχουν απουσία μεγαλύτερη των 30 ετών από την χώρα … είναι μία ριζική μεταστροφή, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι είναι θιασώτης του “ανοιχτού” συστήματος, τελικά πάει στο “κλειστό” σύστημα όπου ήμασταν εμείς έντιμα από την αρχή».
«Και χτες που συνεδριάζει η Επιτροπή για να κλείσει η συμφωνία με αυτή την λογική», συνέχισε, «εμφανίζεται ο κ. Θεοδωρικάκος πάλι να “φεύγει” από την θέση της Παρασκευής που γραπτώς συμπεριέλαβε στην επιστολή του. Και επικαλούνται πάλι, στο πλαίσιο της χυδαίας κυβερνητικής προπαγάνδας, δήθεν “τεχνικό πρόβλημα”. Παραμύθια της Χαλιμάς, κανένα τεχνικό πρόβλημα, πάλι άλλαξαν άποψη και έκαναν στροφή 180ο, γιατί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανευθυνότητά τους, το ότι θα αποδειχθούν αναξιόπιστοι προς όλους αυτούς που ο κ. Μητσοτάκης τους έλεγε στην Αστόρια “το 2023 θα ψηφίσετε”. Γιατί με την πρόταση του ΚΚΕ δεν θα ψηφίσουν αυτοί οι ομογενείς».
Προσέθεσε μάλιστα ότι «είναι απαράβατος όρος η συνταγματική αναθεώρηση, δεν στέκεται καμία πρόταση, του ΚΚΕ, ακόμη και η δική μας έχει συνοδευτεί από συνταγματική αναθεώρηση … αν δεν την είχαμε ανοίξει εμείς, τίποτε από αυτά που συζητάει αυτή την στιγμή κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου