Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Η ιστορία ξεκινά από το 2013

  Τού Αντώνη Καρατζά
Γαργαλιάνοι 06-11-2019
Αφού λοιπόν πέρασαν οι εθνικές εκλογές ήρθε η στιγμή το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα το κίνημα αλλαγής να επιστρέψει σε ρυθμούς εσωκομματικού αναβρασμού. Η όλη κατάσταση ξεκινά με τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος με μπροστάρη τον ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη να θέτει θέμα αποτυχίας της νυν προέδρου. Και όμως η ιστορία άλλα γράφει.
  Πριν την κανονικότητα και τη μεταστροφή του κόμματος προς την κεντροαριστερά κάποιοι το 2013 ζητούσαν με εμμονή και πέτυχαν την δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ. Ποιος ξεχνά που μέσα σε μία νύχτα ακυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις του συνεδρίου του 2013, έγινε η σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία και πάρθηκαν τόσα αντιλαϊκά μέτρα. Ενδεικτικά μόνο θυμίζω ΕΝΦΙΑ και κλείσιμο της ΕΡΤ.
 Ποιοί όμως ήταν τότε στο τιμόνι του κόμματος; Ποιοί το οδήγησαν στο 4% ; Ποιοί τώρα μιλούν για αποτυχία της Φώφης Γεννηματά; Μιλάμε φυσικά για τον κύριο Βενιζέλο που πρόσφατα παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και μετ' έπειτα για τον τότε γραμματέα του κόμματος και νυν ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.
 Όλη αυτή κίνηση θίγει την ενότητα του χώρου και αυτό γιατί μετά από μία τίμια προσπάθεια σε περιβάλλον πόλωσης το κόμμα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με 8%. Αυτό που δεν κάνει καλό στο χώρο και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του είναι να υποτιμάς την μνήμη τους. Και ιστορία ότι γράφει δεν ξεγράφει. Δικαίωμα στην κριτική έχει ο καθένας αλλά όχι αυτοί που έστειλαν τον χώρο μας στον πάτο να έρχονται σήμερα και να μας κουνούν το δάχτυλο.

 Αντώνης Καρατζάς, εκπαιδευτικός, μέλος του Κινήματος Αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια: