Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Εξελίξεις στην προανακριτική για Novartis - Στη Βουλή ο Τσοβόλας για το αίτημα εξαίρεσης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤσοβολαςΣυναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Γιάννη Μπούγα
Στη Βουλή προσήλθε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, Γιάννη Μπούγα.
Όπως είχε προαναγγείλει το πρωί στην εκπομπή «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Τσοβόλας, εντός της ημέρας θα καταθέσει αίτημα ανάκλησης της απόφασης που έλαβε η Προανακριτική Επιτροπή για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, κρίνοντας ότι η απόφαση είναι άκυρη και παράνομη.

Παράλληλα, όπως είπε, «αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προεδιοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία».
Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη, εξ αναβολής συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: