Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

DOCTORAT Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ
ΑΘΗΝΑ 7-11-2019
Το σημαντικότερο όλων και το οποίο έχουμε χρέος να αναδείξουμε σε όλες του τις διαστάσεις από όλα όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες ο εκπρόσωπος των ιδιωτικών συμφερόντων Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, που έχει πάρει doctorat στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στη στοχοποίηση των εργαζομένων είναι η προετοιμασία του εδάφους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.
Αυτό είναι που πρέπει να αναδειχθεί ως το κύριο ζήτημα. Ακριβώς εκεί αποσκοπεί η δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων.

Οι ιδιώτες που θέλουν να αρπάξουν τη ΔΕΗ (έτσι κάνουν άλλωστε σε όλες τις επιχειρήσεις) απαιτούν πριν τις αναλάβουν, να τους παραδοθούν καθαρές από υποχρεώσεις και με το προσωπικό αλυσοδεμένο.
Αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας εργαζομένων δύο ταχυτήτων. Αυτή είναι η ουσία.
Αυτό είναι που πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να αγωνιστούμε να αποτραπεί.
Αυτό είναι που πρέπει να εξηγήσουμε στα εκατομμύρια των καταναλωτών, που αποσκοπεί και γιατί γίνεται.
Με σεβασμό πρέπει να τους πούμε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού που με το υστέρημά του φτιάχτηκε η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ που οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών συμφερόντων θέλουν να ξεπουλήσουν.
Όσο δε για το τι θα σημαίνει στην πράξη η δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων, είναι αυτονόητο.
Θα διαλύσει τη συνοχή, την αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα.
Θα διαλύσει και τα συνδικάτα.


Οι υπογράφοντες αυτή την ανακοίνωση, ως συνδικαλιστές με κουλτούρα κοινωνίας, αυτό το αφήνουμε τελευταίο. Έχει όμως κι αυτό την αξία του.
Για εμάς ο αγώνας μας πρωτίστως πρέπει να έχει ως επίκεντρο την ακύρωση αυτής της δόλιας διάταξης που επιχειρείται να περάσει με ασύστολα ψέματα περί μονιμότητας των παλιών εργαζομένων της ΔΕΗ, λες και ο κ. Χατζηδάκης δεν ξέρει και δεν ψήφισε το 2012 την μετατροπή των συμβάσεών μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Συναδέλφισσες, -φοι
Πρέπει να αποκαλύψουμε που αποσκοπεί η νέα προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης μας ως μόνιμοι, βολεμένοι και προνομιούχοι.
Πρέπει να εξηγήσουμε ότι ποτέ δεν ήμαστε μόνιμοι (ούτε πριν το 2012) με την έννοια που το παρουσιάζουν … ραχάτι, τεμπελίκι και ο μισθός να τρέχει.
Πρέπει να εξηγήσουμε ότι κανένας κανονισμός και καμία συλλογική σύμβαση δεν προστάτευε τον ασυνείδητο και ασυνεπή εργαζόμενο.
Πρέπει να ενημερώσουμε ότι δεκάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν απολυθεί γιατί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ή γιατί είχαν υποπέσει σε βαρύτατα παραπτώματα.
Στα ψέματά τους έχουμε χρέος να αντιτάξουμε την αλήθεια και μέσα από αυτή να μη φοβηθούμε να μιλήσουμε και για το αίσχος να παρουσιάζουν την κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου ως ένα από τα μέτρα που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ!!
Αλήθεια κ. Χατζηδάκη,
αφού θέλετε να εκσυγχρονίσετε τη ΔΕΗ, προφανώς για να τη «ξανασώσετε» γιατί στο νομοσχέδιο που καταθέσατε δεν καταργείτε το νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η μονάδα Φ.Α. της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη να δουλεύει με 811 MW;
κ. Χατζηδάκη, ο ελληνικός λαός πλήρωσε τη συγκεκριμένη μονάδα να δουλεύει βγάζοντας 811 MW και όχι 500. Γιατί δεν το αλλάξατε αυτό;
Μήπως γιατί δεν βολεύει τους ιδιώτες που εκπροσωπείτε;
Επανερχόμενοι στο μειωμένο τιμολόγιο θέλουμε να σας ρωτήσουμε:
Δεν ξέρετε, δεν σας είπε κανείς ότι το μειωμένο τιμολόγιο έχει τις ρίζες του 74 χρόνια πριν και ότι είχε δοθεί τότε έναντι αύξησης;
Επίσης σε συνέχεια των παραπάνω θέλουμε να σας ρωτήσουμε, από πότε ο μισθός είναι προνόμιο;
Πονηρέ και λαϊκιστή κ. Χατζηδάκη, σε ξέρουμε καλά και μια και σε ξέρουμε καλά θέλουμε επίσης να σε ρωτήσουμε:
είναι ή δεν είναι ανέντιμο, βρώμικο και κοροϊδία να μας λες ότι μας δίνεις τόση έκπτωση όση δίνουν και οι ανταγωνιστές προμηθευτές της ΔΕΗ στους εργαζόμενούς τους, για να μας εμφανιστείς κι από πάνω ως δίκαιος;
κ. Υπουργέ,
καλά κάνουν και έχουν την όποια έκπτωση οι εργαζόμενοι στους άλλους προμηθευτές, όμως θέλουμε να σε ρωτήσουμε: εκεί εξορύσσεται ο λιγνίτης, εκεί μετατρέπεται σε ενέργεια, εκεί χάνονται ζωές;

Πονηρέ και δόλιε Υπουργέ,
εμάς, απέναντι από άλλους εργαζόμενους, δεν θα μας βάλεις, γιατί την στοχοποίηση την έχουμε ζήσει καλά. Δεν μπορείς όμως να μας δουλεύεις.
Εμείς σε προτρέπουμε να ζητήσεις να πάρουν και οι εργαζόμενοι στους ιδιώτες προμηθευτές την έκπτωση που είχαμε πριν την πετσοκόψεις.
κ. Χατζηδάκη,
εμείς στον αγώνα μας ξέρουμε τι πάει πρώτο και τι δεύτερο.
Εμείς δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι δουλεύουμε στην επιχείρηση του ελληνικού λαού, για αυτό
πρώτα και πάνω από όλα σου φωνάζουμε: Κάτω τα χέρια από την τελευταία μεγάλη δημόσια επιχείρησή του.
Πρώτα και πάνω από όλα φωνάζουμε: ΟΧΙ στη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων.
Εμείς δεν παραδίδουμε τους νέους συναδέλφους μας όμηρους, χωρίς ΣΣΕ και Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού.
Εμάς δεν μπορείς να μας εξαγοράσεις με καμία εθελουσία.
Όσο για το μειωμένο τιμολόγιο, όσοι εκφραζόμαστε μέσα από αυτή την παράταξη, στο χαρίζουμε δόλιε Υπουργέ. Ανθρωπάκια, εσύ (που νύχτα μέρα μας βαφτίζεις προνομιούχους) δεν θα μας κάνεις. Έχουμε επιλέξει να μείνουμε αξιοπρεπείς άνθρωποι.
Δόλιε Υπουργέ,
Οι προνομιούχοι δεν είναι στις γραμμές μας, δεν είναι στις γραμμές των εργαζομένων. Ανήκουν σε άλλες τάξεις και κυρίως κατοικούν στα βόρεια προάστια, εκεί που εσύ ψηφίζεσαι.
Το δικό μας «προνόμιο», λες και δεν το ξέρεις (το ξέρεις αλλά δεν σε αγγίζει), είναι οι δεκάδες νεκροί μας και οι εκατοντάδες ακρωτηριασμένοι μέσα στα ορυχεία, στα εργοστάσια, πάνω στους πυλώνες και τις κολώνες. Κατάλαβες Υπουργέ;
Κλείνοντας, ένα μήνυμα σου στέλνουμε:
Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα σας αφήσουμε να τα παραδώσετε όλα στους Γερμανούς ή στον οποιονδήποτε ιδιώτη.
Ο δρόμος μέχρι την ολοκλήρωση των σχεδίων σας δεν θα είναι εύκολος. Ροδοπέταλα δεν θα στρώσουμε.
ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: