Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ο Κώστας Λαλιώτης «πυροβολεί» τον Κώστα Μπακογιάννη για το «Μεγάλο Περίπατο»

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Κώστας Λαλιώτης σχολιάζοντας τα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» του Κώστα Μπακογιάννη επισημαίνει, «μετά από 15 χρόνια αδράνειας, απραξίας και υποβάθμισης για το Κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας προσπαθούν να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
«Φαίνεται, ότι κάποιοι ανακάλυψαν, καθυστερημένα, τον αδιαμφισβήτητο υπαρκτό (εδώ και χρόνια) «Μεγάλο Περίπατο» και τις αδιαμφισβήτητα υπαρκτές (εδώ και χρόνια) «Μεγάλες Αναπλάσεις» στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης.

Ο κ. Λαλιώτης παραπέμποντας σε κείμενο της δημοσιογράφου Βάλιας Μπαζού στο zoon.gr, αναφορικά με τις αστικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην Αθήνα στο παρελθόν και αυτές που προγραμματίζονται να γίνουν, σχολιάζει τον «Μεγάλο Περίπατο» κι επισημαίνει ότι «δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μικρό τμήμα ενός συνολικού σχεδίου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ»: «Καλές οι προθέσεις του Δημάρχου, των Δημοτικών Παρατάξεων και του Δήμου της Αθήνας, αλλά ως σχέδια και ως προτάσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μικρό τμήμα ενός συνολικού και ολοκληρωμένου Σχεδίου, που είχε διαμορφωθεί και υλοποιηθεί από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (Μελίνα Μερκούρη – Αντώνης Τρίτσης – Κώστας Λαλιώτης, όπως και άλλα πρόσωπα) για τον «Μεγάλο Περίπατο» και την ανάδειξη της ταυτότητας του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, μιας Μητροπολιτικής περιοχής».
«Όλα κρίνονται και συγκρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα: στην πεζοδρόμηση και τις αναπλάσεις της Διονυσίου Αεροπαγίτου, της Βασιλέως Παύλου, της Ερμού, της Αιόλου, της «Κορεάτικης Αγοράς», της Συνοικίας Ψυρρή, της Πειραιώς, του Κεραμεικού, των περιοχών στο Γκάζι, της Κουμουνδούρου, του Μεταξουργείου, των Εξαρχείων, της Ομόνοιας και της Αγίου Κωνσταντίνου (ΠΑΣΟΚ 1993 – 2003), και όπως παλαιότερα στην Πλάκα (ΠΑΣΟΚ 1980 – 1989), ένα τμήμα της Βουκουρεστίου – Βαλαωρίτου (Στέφανος Μάνος ΝΔ 1980) και της Φωκίωνος Νέγρη (1982 – 1987 ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Μπέης) με τις πολυδιαφημισμένες και επιχρωματισμένες Λωρίδες της «πολύπαθης» Πανεπιστημίου και της Βασιλίσσης Όλγας; Η σύγκριση της αδιαμφισβήτητα ορατής και βιωμένης αλήθειας (εδώ και χρόνια) του «Μεγάλου Περίπατου» και των «Μεγάλων Αναπλάσεων» στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας με τους σημερινούς Δημοτικούς μικρο-αυτοσχεδιασμούς, είναι συντριπτική», υπογραμμίζει ο κ. Λαλιώτης.Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ προτείνει στον Κώστα Μπακογιάννη, να προχωρήσει «με λιγότερες φανφάρες και περισσότερα έργα»:«Είναι θετικό, που ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης με τη συναίνεση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, θέλουν να κάνουν κάποια βήματα προς το καλύτερο. Οφείλουν όμως να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης και να προχωρήσουν με λιγότερες φανφάρες και περισσότερα έργα. Βεβαίως η ζωή της Αθήνας συνεχίζεται με φωτεινό σηματοδότη τη μνήμη του Παρελθόντος και τη μνήμη του Μέλλοντος. Εύχομαι και ελπίζω οι σημερινές εξαγγελίες και παρεμβάσεις του Δήμου, ανεξάρτητα από τις ατέλειες και τα προβλήματά τους, να στεφθούν με επιτυχία προς όφελος της πόλης και προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της».«Οι παραπάνω ενδεικτικές αναφορές μου για τον εμβληματικό «Μεγάλο Περίπατο» και τις «Μεγάλες Αναπλάσεις» στο Κέντρο της Αθήνας, σε συνδυασμό με το μεγαλόπνοο αστικό Σχέδιο ανασυγκρότησης της Αττικής (πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΗ SOS) αποτελούν τα θετικά αποτυπώματα και το θετικό έργο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Αντίστοιχα θετικά αποτυπώματα μπορεί να βρει κανείς σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές τους και σε όλους τους οικισμούς σε κάθε Περιφέρειας και στην Ελλάδα συνολικά», τονίζει και καταλήγει:
«Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον, αυτή την πραγματικότητα, αυτές τις αλήθειες, αυτές τις συγκρίσεις και αυτό το δημιουργικό έργο οφείλουν να αναδεικνύουν και να πιστοποιούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ, καθώς και όλες οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αυτοδιοικητικές Παρατάξεις, που έχουν τις αναφορές τους στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: