Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Με στοιχεία και καταλογισμούς ποινικών και αστικών ευθυνών και όχι με δηλώσεις, θα ανακοπεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

  Σχόλια από thoureio 25-09-2021

EuroCapital - Το μεγάλο project ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ, οι... 18 ενδιαφερόμενοι και η  διαφωνία με τους χρηματιστές

  Εφ, όσον η  ΔΕΗ διαθέτει πλούσιο  επιστημονικό δυναμικό     αποτελούμενο από Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, Νομικούς καταρτισμένους και γνώστες σύναψης συμβάσεων, Οικονομοτεχνικούς και οικονομολόγους , θα μπορούσε να συντάξει ανάλογες μελέτες  για την καταγραφή, κοστολόγηση και αξιοποίηση της Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας της ΔΕΗ, για την διαχείριση του ενεργειακού της δυναμικού, αξιοποίηση  επενδυτικών προγραμμάτων, αξιοποίηση πόρων ΕΣΠΑ, επένδυση με ρήτρα ανάπτυξης των κεφαλαίων των  ασφαλιστικών ταμείων, σε σύμπραξη με το δημόσιο μέσα από την αξιοποίηση των 7.000 ακινήτων του Δημοσίου και των Ολυμπιακών έργων τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και 16 χρόνια.

Αντί να προβαίνουν σε δηλώσεις τόσο οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, όσο και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, κατά της προαποφασισμένης πολιτικής του Μητσοτάκη-Χατζηδάκη, να στρωθούν να συντάξουν ανάλογες τεκμηριωμένες μελέτες μη πλήρη πραγματικά στοιχεία τα οποία θα προκύψουν και από την μελέτη των τελευταίων ισολογισμών της ΔΕΗ, ώστε να καταρτίσουν ένα πλήρες φάκελλο και να τον υποβάλλουν με πρωτόκολλο υπό μορφή καταγγελίας για διασπάθιση δημοσίας περιουσίας , σε κάθε αρμόδια Ελεγκτική, Δικαστική, Γνωμοδοτική Αρχή, αρχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Για παράδειγμα,

  •   Θα ήθελα να γνωρίζω την απάντηση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής σε ένα τέτοιο είδους αίτημα σε φάση μάλιστα κατά την οποία πρέπει να εισηγηθεί γνωμοδοτικά σε κατάρτιση νομοσχεδίου στη Βουλή.
  •   Θα ήθελα να γνωρίζω την απάντηση των αρμοδίων δικαστηρίων στα οποία θα καταγγελθεί η ανωτέρω διασπάθιση της δημόσιας περιουσίας από τους Μητσοτάκη-Χατζηδάκη ως ηθικούς αυτουργούς και το Δ.Σ. της ΔΕΗ ως εκτελεστές των συμβάσεων.
  •   Θα ήθελα νε γνωρίζω την απάντηση των Επιθεωρητών της Δημόσιας Διοίκησης όταν καταγγελθεί η Διασπάθιση δημοσίου χρήματος με τις υπέρογκες αυξήσεις των στελεχών της ΔΕΗ καθώς επίσης και την δημιουργία Γενικών Διευθύνσεων χωρίς αρμοδιότητες με επίσης υπέρογκες αμοιβές.
  •    Θα ήθελα να γνωρίζω την απάντηση των Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων για την υποκοστολόγιση της ακίνητης περιουσίας της ΔΕΗ σε σύγκριση με την πραγματική της αξία.  
  •   Θα ήθελα να γνωρίζω την απάντηση των, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΣΕΒ, Δικηγορικό Σύλλογο και διαφόρων κοινωνικών ομάδων επι του θέματος.
  • Θα ήθελα να γνωρίζω αν η ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, δηλαδή οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν ήθελαν να δανείσουν στη ΔΕΗ 750 εκατομμύρια € με απόδοση 2% που δανείζεται η Ελλάδα, αντί τα χρήματά τους να προσπορίζονται από ιδιωτικά συμφέροντα( ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής) και να κουρεύονται.
  •   Τι λέει η όχι τυχαία αδρανοποιημένη Διοίκηση της ΓΕΣΣΕ η οποία επιτρέπει να λιμνάζουν στα ταμεία του ΟΑΕΔ περίπου 2,5 δις € από εισφορές της εξόφλησης των δανείων του τ. ΟΕΚ, και αδιαφορεί για οποιαδήποτε επένδυση με ρήτρα ανάπτυξης στα 2% ώστε να έχει και έσοδα σημαντικά για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής;
  •    Τι λέει επίσημα κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης πέρα από κορωνίδες και δηλώσεις ώστε να σταματήσει τον εξευτελισμό της χώρας;
  •   Τέλος θα ήθελα να γνωρίζω την απάντηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την διασπάθιση της Δημόσιας Περιουσίας της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που θέλουν να θεωρούν τον εαυτόν τους υπερασπιστή των συμφερόντων  του Ελληνικού λαού και της Χώρας μας, μέσα από τον  συνδικαλισμό, την πολιτική, η οπουδήποτε εκπροσωπούν κάποια κοινωνική ομάδα, διαπιστώσουν η έχουν ενδείξεις ότι  κάποιος επιχειρεί την με κάθε μορφή διασπάθιση της δημόσιας περιουσίας, θεωρώντας ότι ο πλούτος της Ελλάδας, δηλαδή του Ελληνικού Λαού, του ανήκει και πάντα με στοιχεία και να τον δίνουμε για να λογοδοτήσει στις αρμόδιες αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: