Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Γιατί η «σωστή» πλευρά της ιστορίας ενω αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά μας κατευθύνει στην αντίθετη πλευρά από τις κυβερνητικές επιλογές.

Αθήνα 6/8/2023

Σχόλια: Αθανασόπουλος Περικλής

 Οι Αφρικανικές χώρες ξεσηκώνονται. Ξεκίνησε το τέλος του  ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο τεχνητός πόλεμος της Ουκρανίας και η χρονοβόρα αντιμετώπιση της κατάστασης από την Ρωσία, η οποία επενδύει ιστορικά στην εξάντληση της υπομονής των αντιπάλων, έχει αρχίσει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη Δύση και όσο βαίνει προς το τέλος του και αρχίζει να αποσαφηνίζεται η κατάσταση,  ο μέχρι σήμερα  απολογισμός καταγράφει τεράστιες οικονομικές απώλειες για την Δύση, λιγότερες για την Ρωσία και καταστροφικές για την Ουκρανία.

Οι κινήσεις των συμμάχων της Ρωσίας στην Αφρική, αρχίζουν να δημιουργούν μέτωπο εναντίων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που απομυζούν τις μικρές Αφρικανικές χώρες τις οποίες τις έχουν καταστήσει ισόβιες αποικίες χρέους.

Σε όλα τα παραπάνω η Ελλάδα η οποία λόγο κυβερνητικής ανικανότητας και εμμονής  στο δόγμα «είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», επί της ουσίας δεν μπορεί να διαδραματίσει κανέναν ουσιαστικό ρόλο γιατί. από την μία τα τελευταία χρόνια δεν έκανε τίποτα σε διεθνές επίπεδο ώστε να αναπτύξει σχέση με τρίτες  χώρες,  υπακούοντας στον «Μπαϊμενάκη» η « Μπαϊμενόπουλο» και αυτές τις σαχλαμάρες, με αποτέλεσμα από την μία να εκχωρεί συνεχώς εδάφη για Νατοϊκές επεκτάσεις (Αλεξανδρούπολη-Σούδα κλπ), θέτοντας την Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία ως εχθρό της Ρωσίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ένας από τους λόγους που ο Κώστας Καραμανλής «έφυγε» από την ενεργό πολιτική ήταν το κλείσιμο του ματιού προς την Ρωσία.

Διαβάστε την θέση του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Κένυα  Γουίλιαμ Ρούτο όταν στη συνάντηση με τον Μακρόν επί της ουσίας αποδόμησε το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Χρειαζόμαστε έναν φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο όπου ακόμη και οι χώρες όπως η Κένυα, να πληρώνουν. Δεν θέλουμε τίποτα δωρεάν. Οι προηγμένες χώρες θα πληρώνουν περισσότερα τελικά γιατί έχουν μεγαλύτερη οικονομία. Εμείς θα πληρώνουμε ανάλογα  με την οικονομία μας. Και θέλουμε αυτοί οι πόροι να μην ελέγχονται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Επειδή στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα, λίγες χώρες έχουν τον τελευταίο λόγο. Εμείς δεν έχουμε καθόλου λόγο. Θέλουμε κάποιον άλλον οργανισμό ισοτίμων (κρατών), όπου θα έχουμε όλοι ισάξιο λόγο, επειδή θα πληρώνετε το ίδιο με μας, επειδή θα πληρώνουμε και εμείς, έναν τέτοιο οργανισμό αναζητούμε. Και γι αυτό λέμε ότι χρειαζόμαστε μια νέα οικονομική αρχιτεκτονική όπου η διακυβέρνηση , η εξουσία, δεν θα βρίσκεται στα χέρια λίγων ανθρώπων… Μπορούμε να συμφωνήσουμε όσον αφορά την διακυβέρνηση του Οργανισμού. Μπορούμε να συμφωνήσουμε για την κατανομή των εξουσιών , έτσι ώστε όλοι να έχουμε πρόσβαση σε πόρους που πηγαίνουν, στη διασφάλιση, πρώτον, της ανανεώσιμης Ενέργειας, Επενδύουμε στην μείωση του άνθρακα, Δεύτερον, προσαρμογή, μετριασμός, έξυπνη Γεωργία. Τρίτον αποκατάσταση του πλανήτη  μας, αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και φροντίδα όταν λειτουργούν οι συλλέκτες άνθρακα. Αυτό λέμε εμείς. Και θα εκτιμούσαμε λίγη κατανόηση. Θέλουμε να είμαστε..ξέρετε, μιλάμε για την κανονικότητα. Αν συνεχίσουμε να μιλάμε για κανονικότητα, δεν θα επιλύσουμε ποτέ αυτό το πρόβλημα. Τα πράγματα δεν προοδεύουν. Οπισθοδρομούν. Η προσχηματική υποστήριξη των μειονοτήτων , οι δόσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα! Έχουμε να λύσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο από τις δόσεις που συζητάμε εδώ. Δεν μας ακούτε!

Δείτε το video

 https://youtube.com/shorts/PMW2P4-8DZ8?feature=share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου