Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ: ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Σχόλια,Αθανασόπουλος Περικλής
ELIA MOSSIA
Μια φράση που για πρώτη φορά στην χώρα μας πολύ έξυπνα χρησιμοποιεί  τις τελευταίες μέρες ο κ. Μόσιαλος  είναι το «μη μισθολογικό κόστος»…!!!

Τι εννοεί όμως με αυτή την φράση ο ELIA MOSSIA (ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ)  εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

 

Ας δούμε όμως αναλυτικά το κόστος εργασίας στην Ελληνική αγορά.

Προς ασφαλιστικούς φορείς 38-44 %

Προς κοινωνικούς φορείς (Ο.Ε.Κ.  Ο.Ε.Ε.  Ο.Α.Ε.Δ… κλπ)  2,5-3,5%

Προς εργαζόμενο 52-60%

Αυτά μέχρι σήμερα είναι σε ενιαία βάση και μοιράζονται αναλογικά.

 Όλα όμως επιβαρύνουν στην ουσία τον εργοδότη και καθορίζουν το κόστος εργασίας.

Σύμφωνα όμως με τον εκπρόσωπο της ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ κυβέρνησης κ. Μόσιαλο, ότι παίρνει στα χέρια του ο Εργαζόμενος χαρακτηρίζεται «μισθολογικό κόστος» , ενώ ότι αποδίδεται σε φορείς «μη μισθολογικό κόστος»…!!!

Με απλά λόγια, ότι δεν εισπράττει άμεσα ο εργαζόμενος στα χέρια του δεν θα το πειράξει , άσχετα που το έχει φτάσει σε μηνιαία βάση στο κατώτατο των 450 ευρώ και βλέπουμε, αφού έχει ισοπεδοθεί κάθε σχέση εργασίας , συμβάσεις κλπ…

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

Θα μειωθεί όμως ότι αποδίδεται στους παραπάνω φορείς, δηλαδή  στα ασφαλιστικά ταμεία και στις κοινωνικές παροχές Ο.Ε.Κ , Ο.Ε.Ε Ο.Α.Ε.Δ κλπ…!!

Αυτή η μείωση είδη μέχρι σήμερα έχει αγγίξει το ποσό του 15%  ενώ συγκεκριμένα η απόδοση στους Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε. με την δημιουργία του καινούργιου ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ που δημιουργείται στο Υπουργείο Εργασίας θα την καταργήσει…!!

Με απλά λόγια μπαίνει τέρμα στην παροχή κατοικίας στους εργαζόμενους (Η εργατική κατοικία μεταφέρεται εξ. ολοκλήρου στις τράπεζες, ενώ καταργείται ο κοινωνικός τουρισμός και όσα απολάμβανε ο εργαζόμενος μέσω του Ο.Ε.Ε ).

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε με ότι αυτό θα επακολουθήσει στο μέλλον , ότι στο «μη μισθολογικό κόστος» συμπεριλαμβάνονται και οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία που θα καθορίσουν την σύνταξη του Έλληνα εργαζόμενου…!!!

Μην ξεχνάμε οτι στην Ελλάδα υπάρχουν και λειτουργούν και κάποια όργανα που ασχολούνται με την προστασία των εργαζομένων και ακούνε στο όνομα Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.ΔΥ που ένω θα έπρεπε να "φάνε" ζωντανό κάθε έναν που τολμάει και κάνει τέτοιες δηλώσεις αυτοί σφυρίζουν κλέφτηκα.....ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: