Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Αλέξη φυλάξου από τα μνημονιακά σκουπίδια της κρατικής μηχανής....

Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα για την επάρατη και επονείδιστη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με την παράδοση των Υπουργείων στους νέους Υπουργούς του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, αυτοί που αποχώρησαν (ελπίζω ανεπιστρεπτί) σήμερα είναι μόνο τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, ενώ η σιχαμερή μνημονιακή νομενκλατούρα, προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένει.

Πιστέψτε με, αυτό που έχει κεφαλαιώδη σημασία είναι η άμεση απομάκρυνση από τα καίρια πόστα της κρατικής  μηχανής, όλων εκείνων των μικρών γερμανοτσολιάδων, που, από την εποχή του Γ.Α.Π. μέχρι σήμερα (όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι που προσκυνούν κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργό), χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό, πρότειναν, σχεδίαζαν και εφάρμοζαν την κάθε μνημονιακή πολιτική, αδιαφορώντας προκλητικά για τις χιλιάδες των θυμάτων πολιτών που αυτή προκαλούσε.

Υπήρξαν, μάλιστα πολλές περιπτώσεις που οι βολεμένοι αυτοί αμετανόητοι, τρισάθλιοι τυχοδιώκτες "πλειοδοτούσαν" στα παράλογα και απάνθρωπα αιτήματα της τρόικας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την καρέκλα τους, ενώ η λέξη " όχι " είχε οριστικά απαλειφθεί από το λεξιλόγιό τους.
Ατέλειωτες οι ανθρωποθυσίες τους που τις βάφτιζαν " μεταρρυθμίσεις ", αλλά και τεράστια η λαϊκή αγανάκτηση που αυτές προκάλεσαν.

Αν για την πολυπόθητη " αλλαγή " στο κράτος, που όλα τα κόμματα πανηγυρικά εξαγγέλλουν, αρκούσε η απομάκρυνση των εκάστοτε πολιτικών προσώπων, ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός της διοικητικής δράσης θα ήταν πολύ απλή και εύκολη υπόθεση.

Εκείνο που πρέπει απαραιτήτως να γίνει ΑΜΕΣΑ είναι η απομάκρυνση από τα κέντρα εξουσίας και λήψης πολιτικών αποφάσεων, που ανατέθηκαν σε νέα πρόσωπα, όλων εκείνων των παρασιτικών συμβούλων, των κάθε λογής τυχάρπαστων συνεργατών, των δήθεν τεχνοκρατών και των εν γένει τυχοδιωκτών της κρατικής μηχανής, που όσο συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους θα καταπνίγουν κάθε προσπάθεια βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Γι' αυτό θεωρώ ότι η νέα κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει την εφαρμογή του φιλολαϊκού της (τουλάχιστον σε επίπεδο εξαγγελιών) προγράμματος οφείλει πρώτιστα  να απαλλαγεί ταχύτατα από όλα αυτά τα γλοιώδη, αδίστακτα και ανθρωποφάγα ερπετά, που με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη βολή τους και να συνεχίσουν την καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι κυβερνήσεις που καλλιεργούν ή συντηρούν και διαιωνίζουν τις επικίνδυνες αυτές νοοτροπίες, πρέπει να φεύγουν ανεπιστρεπτί και τα πολιτικά τους στελέχη να καταδικάζονται από τον Ελληνικό λαό στην εσχάτη των ποινών, τον ισόβιο αποκλεισμό τους από την πολιτική ζωή του τόπου.

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ίσως θα πρέπει πριν ξεκινήσει το έργο της να λάβει σοβαρά υπόψη της την ταπεινή μου άποψη... 

Γράφει η γάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !