Ν. Παππάς: Νίκη της Δημοκρατίας η ΕΡΤ, ακολουθούν οι τηλεοπτικές άδειες
Μιλώντας για «νίκη της δημοκρατίας» και χαρακτηρίζοντας «ηχηρή απάντηση αξιοπρέπειας» την «αναγέννηση της ΕΡΤ», ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης που θα αφορά το θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο θα είναι αντικείμενο επικείμενου νομοσχεδίου που θα φέρει στη Βουλή.

"Μπορεί κάποιοι να αντιδρούν και να θέλουν τη διαιώνιση του άναρχου, του ασυντόνιστου, του χωρίς κανόνες ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη, και ελπίζουμε για το καλό όλων μας, να μην ταυτιστούν με όσους νομίζουν ότι μπορεί να έχουν φορολογική ή χρηματοδοτική ή και θεσμική ασυλία στο διηνεκές. Για το λόγο αυτό υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την είσπραξη του 2% για τη χρήση των συχνοτήτων από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την περίοδο 2011-2014. Την υποχρέωση αυτή την είχανε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δυστυχώς δεν την τήρησαν. Όπως δεν τήρησαν την υποχρέωσή τους για τη διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.
Ως προς τις διατάξεις που εισάγει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς έκανε ειδική αναφορά στην κατάργηση προκλητικών προνομίων του παρελθόντος για διευθυντικά και άλλα στελέχη που απολάμβαναν αμοιβές απολύτως αναντίστοιχες, τόσο με τις δυνατότητες του φορέα όσο και με ό,τι συνέβαινε στην κοινωνία συνολικά.
Ο Νίκος Παππάς, τέλος, σημείωσε ότι «διαψεύδονται όσοι ήλπιζαν και όσοι διαστρεβλώνουν την αλήθεια για την πολιτική που η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει. Κάποιοι άρχιζαν να φωνάζουν ότι αυτό το νομοσχέδιο θα το κόψουν οι δανειστές, λες και είναι οι ντουντούκες των δανειστών. Δεν συνέβη αυτό. Η ΕΡΤ ανοίγει. Αυτή η κυβέρνηση είναι συνεπής προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και συνεπής προς τις προγραμματικές της δηλώσεις».