Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από τον ΟΑΕΔΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΑΕΔ – τ.Ο.Ε.Ε - τ.Ο.Ε.Κ
Ταχ. Διεύθ. : Σολωμού 60 & Πατησίων 104 32, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 5281273-74 ■ Κιν.: 6930 425542, 6972692727
■ Fax: 210 5226625, email syllogosoek@gmail.com■ URL: www . syoek . gr
ΑΘΗΝΑΑΘΗΝΑ Αρ
.Πρ.87 19.05.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο ΟΑΕΔ ως ΝΠΔΔ καταρτίζει τον δικό του προϋπολογισμό και διοικείται από Δ.Σ το οποίο είναι υπεύθυνο και για την διαχείρηση των οικονομικών του. Ο ΟΑΕΔ μετά και την ενσωμάτωση του ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ το 2012 έχει την μεγάλη ευθύνη διαχείρησης της σημαντικής σε αξία ακίνητης περιουσία του, υπολογιζόμενη σε πολλά δις ευρώ. Η διαχείρηση της περιουσίας του είναι αυτονόητο ότι θα έχει σαν προτεραιότητα την εξοικονόμηση των λειτουργικών του εξόδων μέσω της χρήσης των ιδιόκτητων κτηρίων του για την λειτουργία των υπηρεσιών του.
Σε αρκετές υπηρεσίες του ανά την Ελλάδα οι υπάλληλοι αναγκάζονται να εργάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια με υπόγεια και πατάρια τα οποία έχουν μειωμένες συνθήκες ασφάλειας και ελάχιστους χώρους αναμονής των πολιτών. Το Δ.Σ του ΟΑΕΔ με σχετικές αποφάσεις του τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρήσει αρκετά ιδιόκτητα κτήρια του σε υπηρεσίες του Υ.Εργασίας, ΣΕΠΕ, Πρόνοια, ΟΑΕΕ κ.τ.λ. με την υποχρέωση όμως οι υπηρεσίες αυτές να πληρώνουν όλα τα λειτουργικά τους έξοδα που προκύπτουν από την χρήση των παραχωρούμενων χώρων. Αντί όμως οι υπηρεσίες αυτές να τηρήσουν όλα αυτά που έχουν υπογράψει, δεν πληρώνουν τους σχετικούς λογαριασμούς με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο ΟΑΕΔ να χρεώνεται όλα αυτά τα έξοδα που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τον σκοπό λειτουργίας του και τις υποχρεώσεις του.
Έχουμε επανειλημμένα προτείνει στην Διοίκηση να σταματήσουμε να πληρώνουμε
ενοίκιο για το ΚΠΑ2 Αθηνών, στην Σταδίου και Αιόλου και να μεταφερθεί σε απόσταση 300 μ. περίπου στο ιδιόκτητο κτήριο του ΟΕΚ, επί της Σολωμού 60 και Πατησίων. Το κτήριο αυτό είναι απολύτως έτοιμο για δημόσια χρήση εξυπηρέτησης κοινού, με προσβάσεις για ΑΜΕΑ, γκισέδες, δικτύωση Η/Υ, γραφειακό εξοπλισμό καθώς επίσης και με τα απαραίτητα μηχανήματα έκδοσης προτεραιότητας κοινού αφού επί λειτουργίας του ΟΕΚ, εξυπηρετούσε εκατοντάδες πολιτών καθημερινά. Το μόνο έξοδο που θα χρεωθεί ο ΟΑΕΔ είναι τα μεταφορικά έξοδα του για την
μετεγκατάσταση στην απόσταση των 300 μ. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την απόφαση του Υ.Οικονομικών να μεταφερθεί στο ιδιόκτητο κτήριο Κεράνη με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ και να εφαρμόσουμε άμεσα την ίδια λογική. Μόνο για μια υπηρεσία του, το ΚΠΑ2 Αθηνών, ο ΟΑΕΔ, πληρώνει μηνιαίο ενοίκιο 21.000 € το μήνα. Η μετεγκατάσταση και λειτουργία στο ιδιόκτητο κτήριο μας θα εξοικονομήσει 252.000 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ενώ τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη παιδαγωγών με 11μηνες συμβάσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον 700 παιδιά αφού η δυναμικότητα το επιτρέπει και οι συμπολίτες μας που πληρώνουν τις εισφορές τους, το έχουν μεγάλη ανάγκη.__

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !